03/01/202318:09

Πάτρα: “Δεν μου έκαναν τίποτα, ήμουν μεθυσμένος”-Τι κατέθεσε στην Αστυνομία ο 35χρονος Ρομά που φέρεται να έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης- Με παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Στην Ασφάλεια Πατρών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 35χρονος ρομά ο οποίος όπως καταγγέλλεται έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο ίδιος στην κατάθεσή του αρνήθηκε πως έπεσε θύμα επίθεσης με ρατσιστικά στοιχεία και μάλιστα τόνισε στους αστυνομικούς πως γνωρίζεται με τους καταγγελλόμενους έχοντας μαζί τους και επαγγελματική σχέση.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του tempo24.news διευκρίνισε, ως προς αυτό, πως προμηθεύεται από τη συγκεκριμένη επιχείρηση σίδερα τα οποία μεταπωλεί βγάζοντας όπως υποστήριξε μεροκάματο. Ως προς το επίμαχο περιστατικό ανέφερε οτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης πήγε στη συγκεκριμένη επιχείρηση για να πει τα κάλαντα. Πρόσθεσε πως γονάτισε όχι όπως υποστήριξε επειδή του το επέβαλλαν αλλά λόγω της αστάθειας που αισθανόταν συνεπεία της κατανάλωσης αλκοόλ. Παραδέχθηκε ωστόσο πως ένας εκ των παριστάμενων έτριξε στο έδαφος υγρό και έβαλε φωτιά, αλλά όπως είπε σε απόσταση 2,5 περίπου μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο ίδιος. Από την κατάθεση ωστόσο δεν διευκρινίζεται επιμελώς γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν “αρπάξει” φωτιά σημεία του σώματός του. Για να διακριβωθεί αν φέρει τραυματισμό από φωτιά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε πως έχει υποστεί εγκαύματα ή άλλου είδους τραυματισμό σε σημεία του σώματός του. Πρόσθεσε τέλος πως οι καταγγελλόμενοι του έδωσαν για τα κάλαντα 20 ευρώ. Κατέληξε δε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός εκ των καταγγελομένων.

Η Ασφάλεια Πατρών που διερευνά την υπόθεση θα αποστείλει σήμερα ή το αργότερο αύριο τη δικογραφία στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθεί δίωξη ως αυτεπάγγελτο αδίκημα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό που καταγγέλλεται οτι έγινε σε βάρος του 35χρονου Ρομά στην Πάτρας.

 

Παρέμβαση εισαγγελέα

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως μεταδίδει το Pelop.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργος Μπισμπίκης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με τον 35χρονο.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 35χρονο, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Tempo24.news- pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα