05/01/202310:07

Δ. Κωνσταντόπουλος: Τρέχει και δεν φτάνει ο Γ. Λυμπέρης … υπογράφοντας συμβάσεις και αναθέσεις εννέα μήνες πριν τις εκλογές!!!

ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
Στον αστερισμό Κωνσταντόπουλου
ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης

Τρέχει και δε φτάνει… υπογράφοντας
συμβάσεις και αναθέσεις εννέα μήνες πριν τις εκλογές

Κατατρεγμένος και πανικόβλητος από την αγανάκτηση και τον θυμό των πολιτών με τους εργολάβους να καραδοκούν και τις συμβάσεις έργων να παίρνουν φωτιά, τρέχει ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.
Τόσο ίδιος, όσο και γενικότερα η δημοτική αρχή και βεβαίως οι εργολάβοι, υπογράφουν και ανακοινώνουν… Πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι έργο που υπογράφεται και ανακοινώνεται, θα τίθεται στο «μικροσκόπιο». Και θα παραδοθεί στην νέα δημοτική αρχή η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Σίγουρα δε, δεν θα είναι η σημερινή…
Γι’ αυτό, ας είναι προσεκτικοί Και για το τι υπογράφουν, και για το τι περιλαμβάνουν οι συμβάσεις. Κυρίως δε, για το αν ανταποκρίνονται στις μελέτες και τα πραγματικά κόστη.
Δεν πέρασαν καν 10 ημέρες που επικεφαλής της παράταξης ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, έθεσε ως κύριο έργο στην Αμαλιάδα τον περιφερειακό δρόμο της πόλης σε σύνδεση με τον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου, καθώς είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Ολυμπίας οδού. Και ο δήμαρχος έσπευσε με πανικό να υπογράψει σύμβαση ανάθεσης ενός τέτοιου έργου.
Ένα έργο – όπως ο ίδιος είπε – που το είχε υπόψη του από το 2000 αλλά φαίνεται ότι… χρειάστηκε 23 ολόκληρα χρόνια για να το ξεκινήσει!
Τα έργα όμως κ.. Δήμαρχε, για τον τόπο και τους πολίτες, δεν εκτελούνται βάσει των πολιτικών σας ορέξεων αλλά βάσει των αναγκών των δημοτών με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο σχεδιασμό τους. Έτσι, απαιτούνται να γίνονται και στον κατάλληλο χρόνο.
Όσα έργα έχετε εκτέλεση μέχρι σήμερα, κανένα δεν λειτουργεί (όπως άλλωστε γνωρίζετε) αν κοιτάξετε στο δήμο που επί πέντε θητείες διαχειρίζεστε…
Οι αναθέσεις, οι εργολαβίες και τα εκατομμύρια που κόστισαν μέχρι σήμερα, έχουν μόνο δύο αποδέκτες. Τις εταιρείες και εσάς προσωπικά. Σίγουρα όχι τους πολίτες.
Επιδιώκεται ενόψει εκλογών και του εναπομείναντα χρόνου των εννέα μηνών, να υπογράψετε, να ανακοινώσετε και να δεσμεύσετε το Δήμο, λαϊκίζοντας και προκαλώντας. Είμαστε υπέρ των έργων για τους πολίτες, στηρίζουμε καθετί καινούργιο γίνεται και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών και θα μπορέσει να οδηγήσει σε πραγματική ανάπτυξη τον τόπο μας.
Αλλά, επειδή το παρελθόν και το παρόν σας, δε μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε κίνηση σας είναι μέσα στα πλαίσια πολιτικής πίεσης που νιώθετε, θα περάσουν όλα από το μικροσκόπιο ελέγχου, νομιμότητας, διαφάνειας και ορθής εκτέλεσης.
Σίγουρα θα παραδώσετε το Δήμο και αναμφίβολα η παράδοση του δεν θα γίνει όπως εκείνη του 2014…

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα