29/01/202316:29

Ηλεία: Οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όπως παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια στη Συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος- Λείπουν πάντως οι γυναικείες υποψηφιότητες

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όπως παρουσιάστηκε ο Πίνακας των ψηφοδελτίων στη Συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος:

ΗΛΕΙΑ

ΑΜΠΟΥ-ΧΑΝΤΜΠΑ ΜΙΣΕΛ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΑΤΡΟΣ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ)
ΤΣΕΡΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 ΧΡΟΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΣ

Το ψηφοδέλτριο στην Ηλεία που ανακοινώθηκε είναι λειψό καθώ λείπουν οι γυναίκες υποψήφιοι Βουλευτές που με βάση την ποσόστωση που προβλέπει ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να πλαισιώσουν τους ανδρες υποψηφίους στα ψηφοδέλται των κομμάτων και αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς.

Πάντως μια ισχυρή γυναικεία υποψηφιότητα η Νίκη Κοκκαλιάρη τελικά δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτριο καθώς με χθεσινή της ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως: “Αποχωρώ από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηλείας… Η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται…” αφήνοντας σαφείς αιχμές σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ηείας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

 

ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

Στο νομό Αχαΐας ανακοινώθηκαν τα 11 από τα 12 ονόματα και παραμένει ένα κενό ακόμη που αφορά γυναίκα λόγω της υποχρεωτικής ποσόστωσης στο 40% του γενικού συνόλου των υποψηφίων.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο μας κι ως πρώην πρωθυπουργός λαμβάνει όλες τις ψήφους της παράταξης και καταλαμβάνει την πρώτη έδρα ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αλφαβητικά:
1. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (Δημοσιογράφος)
2. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Δημοσιογράφος)
3. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Δικηγόρος)
4. ΛΟΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (Αρχιτέκτονας)
5. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΗ (Γιατρός)
6. ΜΠΕΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Δικηγόρος)
7. ΝΑΣΙΩΤΗΣ ΛΑΚΗΣ (Γιατρός)
8. ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (Δικηγορος)
9. ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Καθηγητρια Πανεπιστημίου-Γιατρός)
10. ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Συντ. Αστυνομικος)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Το 82% των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Κενά κι εκκρεμότητες διαπιστώνονται σε πολλές περιφέρειες κι αφορούν την ποσόστωση γυναικών και την τελική απάντηση υποψηφίων. Όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες.

Στα «πράσινα» ψηφοδέλτια θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, αλλά και ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Από εκεί και πέρα στην Α’ Αθήνας θα βρεθούν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Παύλος Γερουλάνος και Ρωξάννα Μπέη.

Στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στο Νότιο Τομέα οι: Παύλος Χρηστίδης, Στέφανος Ξεκαλάκης και Τόνια Αντωνίου

Στον Δυτικό Τομέα οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Θανάσης Κατερινόπουλος.

Στην Ανατολική Αττική ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Στο Ρέθυμνο θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Στη Ροδόπη θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα