31/01/202318:26

ΑΝΟΛ ΑΕ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο Δήμο Πύργου η ενημέρωση στα πλαίσια της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου LEADER στην ΠΕ Ηλείας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-01-23 και ώρα 12.30 ο πρωί στο Δημαρχείο του Πύργου, διαβούλευση με το δήμο και φορείς της περιοχής στα πλαίσια της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης για την προετοιμασία της πρότασης της Αναπτυξιακής Ολυμπίας (ΑΝ.ΟΛ. ΑΕ) που θα υποβληθεί στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ,-Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών κοινοτήτων)» του ΣΣΑ 2023-2027

Όπως είναι γνωστό απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής οι οποίες θα συμβάλλουν θετικά με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στην διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής και καινοτόμου πρότασης που θα υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από στελέχη της ΑΝΟΛ ΑΕ, η περιοχή παρέμβασης του Προγράμματος, οι θεματικοί στόχοι του νέου LEADER για την περίοδο 2023-2027, οι επιλέξιμες δράσεις και δικαιούχοι, καθώς επίσης και τα ποσοστά επιχορήγησης ανά κατηγορία πράξεων.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Δήμου και των φορέων της περιοχής για τις δυνατότητες αξιοποίησης του Προγράμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη της περιοχής.
Μεταξύ των πολύ σημαντικών προτάσεων που αναφέρθηκαν, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, την ανάδειξη των σημαντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, την αξιοποίηση των πολύ σημαντικών δυνατοτήτων που διαθέτει ο δήμος για την αξιοποίηση του ρεύματος της κρουαζιέρας, την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και επιχειρήσεων κλπ


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ολυμπίας Θεοφιλόπουλος, Γκαβού και Φάμελος και εκ μέρους του δήμου και των φορέων: ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, συνεργάτες του Δημάρχου, εκπρόσωποι ΚοινΣΕΠ της περιοχής, και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του δήμου, ιδίως από το χώρο του τουρισμού.
Όπως είναι γνωστό έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αντίστοιχες συναντήσεις στους δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας και έχουν προγραμματισθεί και στους υπόλοιπους δήμου του Νομού, ενώ έχει γίνει και κεντρική ενημερωτική ημερίδα στον Πύργο.
Παράλληλα πραγματοποιούνται και στοχευμένες ειδικές συναντήσεις με τους υπόλοιπους σημαντικούς φορείς του Νομού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα