01/02/202315:19

Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο – «Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού  της Άμεσης Δράσης, ο οποίος κατήγγειλε δήθεν συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προσήλθε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια και κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος  κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που κατήγγειλε απόκρυψη στοιχείων για υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του.

«Κατέθεσα μήνυση πριν από λίγο εναντίον του αποτρατευθέντος  στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτής αξιωματικός κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα ότι π έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτών.  Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας. Ο συκοφάντης  επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως δεν είχε στην κατάθεση του το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομα μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκα για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους. Το  λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένεια μας κανένας δε θα παίξει», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός ρωτήθηκε ποιο είναι το κίνητρο και απάντησε ότι «η αλήθεια έχει λάμψει, θα αποκαλυφθούν όλα και για κίνητρα και για ποιος κρύβεται από πίσω».

Ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι μήνυση θα κάνει και ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 χιλ ευρώ εκ μέρους του κ. Θεοδωρικάκου.

«Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. Υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, κατήγγειλε παρέμβαση του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη προκειμένου να «θαφτεί» υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, όπως ανέφερε υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε τηλεοπτικό σταθμό, κατά του απόστρατου αξιωματικού θα στραφεί και ο γιος του και επισήμανε ότι «μοναδικό του έγκλημα είναι ότι παιδί μου».

Ο ανώτατος αξιωματικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγός παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών. Ο λόγος για τον οποίο κατέθεσε στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι, όπως υποστήριξε, επειδή δέχεται, ακόμη, απειλές και εξέφρασε φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημείωσε ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Στη συνέχεια ο ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε ότι ο κ. Καραμαλάκης απαίτησε να μη γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

«Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού» φέρεται να ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά την κατάθεση του αστυνομικού.

Στην κατάθεσή του, μάλιστα, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές περί αποχώρησής του από το Σώμα, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμαλάκης τον κάλεσε άλλες δύο φορές και συνέχισε να τον απειλεί. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα