06/02/202314:42

Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ στην Αρχαία Ολυμπία για προβλήματα εθισμών (Photos)

Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ στην Αρχαία Ολυμπία για προβλήματα εθισμών

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Ομιλητές ήταν από το Δίκτυο Πελοποννήσου ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ ο κ. Γιώργος Παπαμακάριος, Αν. Υπεύθυνος του Δικτύου, η κα Ευφροσύνη Αγγελοπούλου, Ψυχολόγος του Πολυδύναμου Κέντρου Πύργου και ο κ. Γρηγόρης Καρδαράκος, Μαθηματικός – Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Πύργου. Έγινε ενημέρωση για τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε άτομα που οικειοθελώς προσέρχονται για να ζητήσουν τη συνδρομή του.

Όπως έγινε γνωστό, πάνω από 350 άτομα προσήλθαν για θεραπεία στις δομές Πελοποννήσου του ΚΕΘΕΑ, ενώ οι περιπτώσεις συμβουλευτικής συνδρομής ξεπερνούν τις 700. Οι ομιλητές τόνισαν ότι δυνητικά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα εξαρτήσεων και πρέπει να ενδιαφερθεί για τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισής τους. Προέτρεψαν ακόμη όσους έχουν ανάγκη υποστήριξης να μη διστάσουν να ζητήσουν τη συνδρομή του ΚΕΘΕΑ ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για τη συνεργασία και την εν γένει υποστήριξη της δομής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ροϊδούλα Αντωνοπούλου, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», καθώς και αρκετοί πολίτες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα