Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις της Ν.Ε. Ηλείας του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Ήλιδας

07/02/2023
0 0
Συναντήσεις της Ν.Ε. Ηλείας του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Ήλιδας
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» συνεχίζει τις συναντήσεις της με εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων του Νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα τα προεδρεία των δύο μεγάλων Εμπορικών Συλλόγων του Νομού, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας.

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» συνεπής στη στάση του για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του κλάδου και την άρση των αδιεξόδων που δημιούργησαν οι πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας, με την υψηλή φορολόγηση και τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων.

Στα προβλήματα αυτά ήρθαν να προστεθούν η ακρίβεια και η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων και η στήριξη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Συναντήσεις της Ν.Ε. Ηλείας του «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Ήλιδας

Όπως τόνισαν τα μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής που συμμετείχαν στις συναντήσεις και ο γραμματέας Δημήτρης Βάλαρης, η δημοκρατική παράταξη έχει σήμερα ένα κύριο καθήκον: την ανασύνταξη των μικρών και μεσαίων κοινωνικών τάξεων που φτωχοποιούνται και περιθωριοποιούνται µε επιταχυνόμενο ρυθμό, καθήκον που μπορεί να πραγματοποιηθεί µόνο µε την παραγωγή νέου πλούτου, την αύξηση και τη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος, μέσω της αύξησης των θέσεων εργασίας και ενίσχυσης των μισθών και των αμοιβών, που προέρχονται από τη σκληρή -αλλά αξιοπρεπή- εργασία και την υγιή επιχειρηματικότητα.

  • PASOK EMPOROI PYRGOU

Όπως είναι γνωστό, σήμερα στη χώρα μας οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (με λιγότερους από 9 απασχολούμενους), αποτελούν το 95% του συνόλου, απασχολούν το 47% των εργαζομένων, αλλά δημιουργούν μόλις το 20% της προστιθέμενης αξίας και αυτό αποτελεί το αρνητικό επίτευγμα των ετών της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν.

Το σημερινό διεθνές περιβάλλον διαμορφώνει νέες ευκαιρίες για τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπτύξουν δραστηριότητες υψηλότερης παραγωγικότητας σε συνδυασμό με προσαρμοστικότητα, ευελιξία και δυνατότητες παραγωγικής αναπροσαρμογής.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών ευνοούν τα ολιγοπώλια σε όλους τους τομείς, δίνουν κίνητρα και ελαφρύνσεις μόνο στους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι, φέρνοντας στην ουσία τους μικρομεσαίους και τους μικρούς επιχειρηματίες ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκληρωτική εξόντωση και το «λουκέτο».

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» μέσω του προγράμματός του προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το οποίο θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να περιλαμβάνει:

  • Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για τη δημιουργία , πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και ελάφρυνση των υφιστάμενων.
  • Στοχευμένη επίλυση της γραφειοκρατίας, αλλά και των θεσμικών – ρυθμιστικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν.
  • Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ καθώς και δράσεις διασύνδεσης.
  • Στοχευμένες δράσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση και σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ιδιαίτερα για δράσεις ενίσχυσης της καινοτομίας, της ενεργειακής προσαρμογής σε καθαρά συστήματα και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

ΣχετικάΆρθρα

Μιχάλης Κατρίνης: «Να αποδοθούν άμεσα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των 5ετών Γεωπονικών σχολών»
ΤΟΠΙΚΑ

Μιχάλης Κατρίνης στο ΒΗΜΑ: «Ναι» σε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη – Οι όροι του ΠΑΣΟΚ

26 Μαρτίου 2023
Αυτές είναι οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 6 με 10 Σεπτεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 31 Μαρτίου η ενίσχυση 200-300 στους συνταξιούχους – Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες πληρωμών για επιδόματα και συντάξεις Απριλίου

26 Μαρτίου 2023
Super Food Festival 2023: Το μοναδικό φεστιβάλ Υπερτροφών & Γαστρονομίας ξεκινά 29 Μαρτίου στο Ζάππειο!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Super Food Festival 2023: Το μοναδικό φεστιβάλ Υπερτροφών & Γαστρονομίας ξεκινά 29 Μαρτίου στο Ζάππειο!

26 Μαρτίου 2023
ΕΠΣ Ηλείας: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης 14/12 στην Α1 Κατηγορία
ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΣ Ηλείας: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 25-26/03 για τις Α1, Α2 και Β’ Κατηγορίες

26 Μαρτίου 2023
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In