09/02/202315:23

Ηλεία: Απεργία οδοντιάτρων αύριο Παρασκευή

Με κύριο αίτημα την εξίσωση των συντάξεων των υγειονομικών με αυτές των άλλων επιστημόνων καθώς και η αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες, οι Οδοντίατροι της Ηλείας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδίας τους, για αύριο Παρασκευή.

Το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Αλέκος Γαλανόπουλος, το μέλος Νίκος Σδούγας και ο εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Κώστας Διαμαντόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου χθες εξηγώντας τους λόγους που ο κλάδος τους κινητοποιείται καλώντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους τους, να κλείσουν τα οδοντιατρεία τους και να συμμετέχουν στην απεργία.

Ο κ. Γαλανόπουλος επισήμανε ότι μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων τους, είναι το ασφαλιστικό, η αύξηση της επιδότησης μητρότητας, η δημόσια οδοντική περίθαλψη, η αναβάθμιση των οδοντιατρείων τους μέσω ΕΣΠΑ και η μη αύξηση των εισφορών τους βάσει του πληθωρισμού.

Ηλεία: Απεργία οδοντιάτρων αύριο Παρασκευή
Κατά δεύτερον όπως τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος, διεκδικούν την αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη-μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες στο ύψος του κατώτερου μισθού και πιο συγκεκριμένα στα 713 ευρώ κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών. “ Όλοι πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές είτε κάποιος είναι στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό τομέα. Γιατι να υπάρχει διαφορά μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού λοιπόν;”.

Επιπλέον, ζητούν όπως είπε δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη ώστε το 5% της δαπάνης για την υγεία να περάσει στην Οδοντιατρική, επαναφορά των ελέγχων για την εγγραφή των παιδιών στην πρώτη δημοτικού , αναβάθμιση των ιατρείων τους με νέα μηχανήματα, υλικά και τεχνολογίες μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και μη αύξηση των εισφορών τους ανάλογα με τον πληθωρισμό. “Από τη μια μας πετσοκόβει τις συντάξεις και από την άλλη μας ζητά αύξηση εισφορών. Ζητάμε να μην αυξηθούν”.

ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα