22/02/202317:44

Η Ηλεία αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της: Ψηφίσματα και συλλυπητήρια μηνύματα Συλλόγων, φορέων, αιρετών για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη πρ. Ηλείας κυρού Γερμανού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Εκδημία Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Κυρού Γερμανού

ΨΗΦΙΣΜΑ

Δια του παρόντος εκφράζουμε τη συγκίνηση και τη θλίψη μας για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Κυρού Γερμανού. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα θυμάται πάντα με σεβασμό το σπουδαίο έργο και τη σημαντική προσφορά του στον συνάνθρωπο, καθώς και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριές μας.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Κυρός Γερμανός υπήρξε πάντα αρωγός κάθε προσπάθειάς μας που αφορούσε στην πρόοδο των παιδιών και την φροντίδα όσων τύγχαιναν ιδιαίτερης ανάγκης. Το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του θα θυμίζει σε όλους μας πως η άοκνη προσπάθεια και κοινή συνεργασία μπορεί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση και του πιο δύσκολου εγχειρήματος. Υπήρξε συμπαραστάτης μας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων που κληθήκαμε, κατά καιρούς, να αντιμετωπίσουμε.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε:
– Να παραστούν μέλη του στην εξόδιο ακολουθία
– Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στους στενούς του συνεργάτες, σε όλο τον ιερό κλήρο της Ηλείας και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.
Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος                       Η Γενική Γραμματέας

Αντωνία Μπρη                   Δήμητρα Καραμεσίνη

 

Διοίκηση Γ.Ν. Ηλείας: Ψήφισμα για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού, αναφέρεται στην έμπρακτη κοινωνική προσφορά του και αληθινή αγάπη του προς τον Ηλειακό λαό, στο φιλανθρωπικό του έργο και τα ιδρύματα που άφησε παρακαταθήκη στην Ηλεία καθώς επίσης και τη διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά του στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού Ηλείας και προτείνει ως ελάχιστο δείγμα τιμής τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του. 2. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

2. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο. Το παρόν πρακτικό αφού συντάχθηκε, αναγνώστηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως κάτωθι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.
ΛΟΥΡΙΔΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΛΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

Ψήψισμα ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας μόλις πληροφορήθηκαν το θλιβερό γεγονός της κοίμησης του πρώην Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού, ο οποίος επί 41 έτη εποίμανε κατά τρόπο υποδειγματικό το πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας και αναδείχθηκε σε μεγάλης εμβέλειας θρησκευτικό ηγέτη, ανέπτυξε πλούσιο και πολύμορφο φιλανθρωπικό έργο, υπήρξε δυναμικός αρωγός σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις της ηλειακής κοινωνίας και σταθερός συμπαραστάτης του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και των μελών του, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία αποφάσισαν τα ακόλουθα :

  • να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντά τους κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας,
  • να παρασταθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στην νεκρώσιμη ακολουθία,

3) να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Συλλόγου στον Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Αθανάσιο και στην οικογένεια του εκλιπόντος,

4) να κατατεθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Ι. Μητρόπολης Ηλείας.

 

Στάθης Καννής: Η Ηλεία θρηνεί για τον Πνευματικό της Πατέρα

Η Ηλεία θρηνεί για τον Δεσπότη της. Για τον κληρικό που αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στον Θεό και στην υπηρεσία του ανθρώπου. Στον κατατρεγμένο, τον αδύναμο, τον ασθενή στάθηκε δίπλα του, του συμπαραστάθηκε και τον βοήθησε για να ζήσει μία εν Χριστώ ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια. Η Ηλεία θρηνεί τον ηγέτη της, Εκείνον που σε κάθε αγώνα κοινωνικό, ο οποίος είχε ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του νομού και των πιστών έμπαινε μπροστά. Εκείνον που σε κάθε διεκδίκηση για την ανάπτυξη της Ηλείας ήταν παρών και διεκδικούσε δυναμικά. Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κυρός Γερμανός ήταν μια προσωπικότητα που το έργο του τον ανέδειξε ως μια ξεχωριστή εκκλησιαστική μορφή της χώρας αποδεκτή από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αιωνία σου η μνήμη, αοίδιμε Ποιμενάρχη μας, αναπαύσου εν ειρήνη.

 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Πύργου: Ανακοίνωση για την κοίμηση Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

Το Περιφερειακό συμβούλιο Του Περιφερειακού Τμήματος Πύργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , τα Μέλη του , οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες του , αισθάνονται βαθιά οδύνη για την εκδημία είς Κύριον του σεβαστού Πατέρα Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού , και πρώην Προέδρου του Περιφερειακού μας Τμήματος . Θα θυμόμαστε όλοι μας την αγάπη με την οποία περιέβαλε τους συνανθρώπους μας , τον Ερυθρό Σταυρό και το Περιφερειακό μας Τμήμα. Θα ζεί για πάντα στις καρδιές μας όπως και στις καρδιές όλων των Ηλείων .

Ως ένδειξη τιμής η σημαία του Τμήματος θα κυματίζει μεσίστια στα γραφεία του και αντιπροσωπεία Εθελοντών και μελών του Π.Σ. θα είναι παρών στην εξόδιο ακολουθία .

Για το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πύργου

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.

Παναγιώτης Γεωργόπουλος

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Ηλείας για την Κοίμηση Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηλείας, αφού συνήλθε εκτάκτως σήμερα μετά το θλιβερό άγγελμα της κοίμησης του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, ενός πεφωτισμένου Ιεράρχη, ο οποίος παράλληλα με το πολυσχιδές και πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και ποιμαντικό του έργο, επέδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον και σπουδή για την στήριξη των επιχειρήσεων της Ηλείας καθώς και την ανάδειξη των θεμάτων της επιχειρηματικότητας του τόπου μας, αποφάσισε ομόφωνα:

Την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις την μνήμην του κατά την έναρξη της συνεδρίασής του.
Να παραστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας στην εξόδιο ακολουθία.
Να δημοσιευθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του φορέα και στον τοπικό τύπο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Ψήφισμα της Συμπολιτείας Ολυμπίας για την απώλεια του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Γερμανού

Η Γενική Συνέλευση της Συμπολιτείας Ολυμπίας συνήλθε εκτάκτως μετά την αναγγελία της απώλειας του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κυρού Γερμανού και ομόφωνα αποφάσισε:
1.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τους οικείους του κοιμηθέντος.
Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης εκφράζοντας τη λύπη τους επεσήμαναν ότι η Ηλεία έχασε έναν πραγματικό ποιμενάρχη που ως έργο ζωής είχε την προστασία των αδυνάμων. Ο Μητροπολίτης, πρώην Ηλείας, Γερμανός, ήταν από τη φύση του προοδευτικός και στήριξε κάθε πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έκρινε ότι θα αναδείξει την Ηλεία που τόσο αγάπησε. Τονίσθηκε ότι ήταν στο πλευρό της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ από την αρχή των δραστηριοτήτων της και τα μέλη της Γ.Σ. εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους γι’ αυτό. Το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο που άφησε παρακαταθήκη σε όλους μας είναι τεράστιο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του
2. Να παραστούν στην Εξόδιο ακολουθία εκπρόσωποι της Γ.Σ.
3. Μια από τις επόμενες κοινωνικές δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος.
Για τη Γενική Συνέλευση της Συμπολιτείας Ολυμπίας
Η πρόεδρος
Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Η απώλεια του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον
τόπο μας. Υπήρξε ένας πιστός και άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, ένας φωτισμένος
Ποιμενάρχης με σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, με τεράστια προσφορά στον
συνάνθρωπο. Στήριζε την κοινωνία και ήταν πάντοτε παρών στα προβλήματα της περιοχής
μας, αφιερώνοντας όλη τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του.
Αγαπούσε ιδιαίτερα όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία και εξέφραζε
πάντοτε τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον τόπο, στηρίζοντας
εμπράκτως το έργο μας.
Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των συναδέλφων μας,
εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας & Ωλένης.
Καλόν Παράδεισο, Μακαριστέ Μητροπολίτα μας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ- ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΟΡΦΕΥΣ”

Στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας

κυρού Γερμανού

εξέχουσας προσωπικότητας στην Εκκλησία της Ελλάδoς, με τεράστιο πνευματικό, λειτουργικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στα 41 χρόνια της θεοφιλούς Ποιμαντορίας του,

το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και αποφάσισε ομόφωνα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον εκλιπόντα ο οποίος υπήρξε θερμός υποστηρικτής και συμπαραστάτης του Ωδείου/Συλλόγου, ως εξής:

– Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και στους οικείους του
Εκλιπόντος

– Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία

– Να καταθέσει, αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό προς ενίσχυση των Ευαγών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας

– Να δημοσιοποιηθεί το παρόν Ψήφισμα

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα πνευματικό μας Πατέρα και συμμετέχοντας στο πένθος της τοπικής μας εκκλησίας, κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου &
Δοικητικός Δ/ντής του Ωδείου
Γεώργιος Α. Γεωργόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Διονύσιος Κρεκουκιώτης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Θοδωρής Παναγόπουλος

 

 

Εργατικό Κέντρο Πύργου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του σεπτού Ιεράρχη και ποιμένα της Μητροπόλεως Ηλείας.

 Ήταν πιστός, αοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας.
 Το έργο του σημαντικό,με τεράστια προσφορά στο συνάνθρωπο, με παρουσία πάντα στα προβλήματα της περιοχής. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη διακονία της εκκλησίας και των συνανθρώπων του.
 Το Εργατικό Κέντρο Πύργου εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και στους οικείους του.
Καλόν παράδεισο Μακαριστέ Μητροπολίτη μας.

Ο πρόεδρος        Ο Γραμματέας
Βέντρας Ιωάννης       Ορφανός Νικόλαος

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικων Ν.Ηλείας για την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικων Ν.Ηλείας,
σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του
αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, πνευματικού μας
πατέρα και αρωγού του Συλλόγου μας ,
αποφάσισε τα παρακάτω:
Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και
Ωλένης καθώς και στους οικείους του.
Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 23-2-2023 και ώρα
13.00΄ μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου.
Να αναβάλλει τις   προγραμματισμένες εκδηλώσεις τού
Να δημοσιευθεί η παρούσα στον τοπικό Τύπο & Μ.Μ.Ε. και στα
κοινωνικά δίκτυα του Συλλόγου μας

.
Πύργος 22 Φεβρουαρίου 2023Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τριανταφυλλόπουλος Κων/νος

Αννα Χρυσανθακοπούλου
Δήλωση Νίκου Καλάκου για τον θάνατο του Μακαριστού Γερμανού

Ο θάνατος του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου για τον Νομό μας. Ο Μακαριστός αποτέλεσε ανεκτίμητης αξίας κεφάλαιο για την Ηλεία επί 41 συνεχόμενα χρόνια και μας αφήνει ως παρακαταθήκη το ενωτικό και μαχητικό του πνεύμα, καθώς και τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών με την ανεπτυγμένη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου για την Εκδημία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου πρώην Ηλείας και Ωλένης, κυρού Γερμανού
Μαζί με όλους τους Ηλείους και όχι μόνο, αποχαιρετώ και εγώ με θλίψη και σεβασμό το Μακαριστό πρώην Μητροπολίτη μας, κύριο Γερμανό, που διακόνησε με πίστη και αφοσίωση την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Υπήρξε πανάξιος Ιεράρχης, υπόδειγμα μέτρου και σωφροσύνης, ταπεινός ποιμένας, κοντά στους αδύναμους και ανήμπορους συμπολίτες μας, με τεράστιο και αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο.
Δεν δίστασε να συγκρουσθεί με την κεντρική εξουσία, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα του λαού της Ηλείας και συνέδραμε στη διεκδίκησή τους, μαζί με τους φορείς του Νομού μας.
Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ και να συμπορευθώ μαζί του όλα τα χρόνια της Βουλευτικής μου θητείας και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.
Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη του, ως υπόδειγμα Ιεράρχη και παράδειγμα προς μίμηση.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ
Θρηνούμε τον Πνευματικό μας Ηγέτη
Τον εξαίρετο Ιεράρχη

Ο θάνατος του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας, του Μακαριστού Γερμανού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες απώλειες στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Μητρόπολη Ηλείας.
Σήμερα θρηνούμε όλοι για τον Πνευματικό μας Ηγέτη, τον εξαίρετο Ιεράρχη που μας καθοδηγούσε σε κάθε μας βήμα και σε οποιαδήποτε απόφαση για το καλό του τόπου μας.
Πρόσωπο «φωτισμένο» με Χάρη Θεού που μας έδινε δύναμη και μας προέτρεπε στην μεγάλη μας πίστη και την ενάρετη ζωή. Το έργο του σημαντικό, τα λόγια του «σοφά» η προσφορά του ανεκτίμητη… Γίνονται το παράδειγμα της δικής μας σκέψης και συμπεριφοράς.

 

Μήνυμα Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό

Η εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ηλείας Γερμανού προκαλεί σε όλους τους πιστούς της μητροπόλεώς μας θλίψη και συγκίνηση.

Ο μακαριστός Ιεράρχης στην πολυετή ποιμαντορία του προσέφερε σημαντικό εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό έργο.

Με την πολυσχιδή προσωπικότητα και την προσφορά του, συνέβαλε στην πρόοδο της κοινωνίας μας, και στην ανακούφιση από τα πολυμέτωπα δεινά των καιρών μας.

Θα κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων όσων τον γνωρίσαμε από κοντά και συμπορευτήκαμε μαζί του, σε μια μακρά πορεία ετών.

Θα θυμόμαστε πάντα το έργο και τις άοκνες προσπάθειες του και θα μνημονεύουμε να είναι αιωνία η μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και στους οικείους του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΠΟΛΟΥΛΟΣ
τέως Δήμαρχος Ήλιδας

 

Τάκης Φλεβοτόμος: Συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της κοιμήσεως του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανού. Θα θυμόμαστε όλοι, το ήθος του και την αγάπη με την οποία περιέβαλε το ποίμνιο του. Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχή του. Αιωνία η Μνήμη του.

 

ΕΑΑΝ Ηλείας:Eκδημία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη π. Ηλείας Κύρου ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Σεβαστός εκκλησιαστικός Ποιμένας, Πνευματικός μας Ηγέτης με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική προσφορά και σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο!!
Ο Αξιοσέβαστος Μακαριστός Ιεράρχης μας ήταν εμπράκτως δίπλα μας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας μας ως οντότητα.
Το Δ.Σ. του Παραρτήματος θα παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Αγίου Νικολάου Πύργου.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια!!
Η Ευχή Του να μας συνοδεύει πάντα!!
Αιωνία Του η Μνήμη!!
Για το Δ.Σ.
Σημαιοφόρος (Ε) ε.α. Γ. Ξυλόκοτας Π.Ν.
Γραμματέας Παραρτήματος

Ψήφισμα ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας για την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Σήμερα την 22η Φεβρουαρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού σε έκτακτη συνεδρίαση του,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1.  Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για την κοίμηση του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, ενός Ιεράρχη ο οποίος σφράγισε με την πολυετή παρουσία του τη διαδρομή ενός ολόκληρου νομού και αγκάλιασε με απέραντη αγάπη το ποίμνιό του .

2.  Να παραστούν το Δ.Σ. και τα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στην εξόδιο ακολουθία.

3. Να απέχουν τα μέλη του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους για την Πέμπτη 23-02-2023 και

4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα