07/03/202310:54

Αίγιο: Σοβαρός τραυματισμός αναβάτη και δύο ελαφρότερα σε αγώνα motocross του Κυπέλλου Ελλάδας – Συγκρούστηκαν τρεις οδηγοί

Τρεις τραυματίες από σύγκρουση στο Αίγιο, σε κρίσιμη κατάσταση οδηγός. Υπεβλήθηθη σε χειρουργική επέμβαση, στην Πάτρα.
Σοβαρό ατύχημα συνέβη την Κυριακή το απόγευμα κατά την διάρκεια αγώνα motocross που φιλοξενήθηκε στην πίστα «Δωροθέα Αναστασοπούλου». Συγκεκριμένα στον 2ο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας 2023, τον οποίο διοργάνωσε η ΠΑΛΕΜΟΤ.

Όλα συνέβησαν στο τελείωμα του κοινού αγώνα των κατηγοριών Open και Senior. Τότε, μετά την εκκίνηση, έπειτα από τη δεύτερη στροφή, έγινε ο κακός χαμός. Τρεις αναβάτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τραυματίστηκαν. Ο ένας εκ των οποίων αρκετά σοβαρά. Ο λόγος, για τον Αθηναίο Νίκο Μυλωνίδη.

Μάλιστα η κατάσταση του κρίνεται πολύ σοβαρή, καθώς έχει τραύματα σε πλευρά, μέση, αυχένα και στο πνεύμονα και χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα ιατρών στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ολύμπιον».

Με βάση την ενημέρωση από ιατρικές πηγές, ο Νίκος Μυλωνίδης είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, όμως εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία του.

Αίγιο: Σοβαρός τραυματισμός αναβάτη σε αγώνα motocross του Κυπέλλου Ελλάδας – Συγκρούστηκαν τρεις οδηγοί

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά λέγεται ότι όταν οι μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους ο Νίκος Μυλωνίδης έπεσε στο έδαφος και μία πέρασε από επάνω του!

Αμέσως κινητοποιήθηκαν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Αιγίου από όπου μεταφέρθηκε στον «Αγ. Ανδρέα» και από εκεί στο «Ολύμπιον».

Οι άλλοι δύο τραυματίες ήταν πιο ελαφριά και μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου όπου έπειτα από ιατρικές εξετάσεις πήραν εξιτήριο.

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Να σημειωθεί ότι μετά το ατύχημα επικράτησε ένταση μεταξύ οδηγών, καθώς υπήρξαν αναβάτες οι οποίοι υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας λόγω του ατυχήματος και άλλοι που έλεγαν ότι θα έπρεπε να συνεχιστεί.

Τελικά, αφού αποχώρησαν ορισμένοι οδηγοί, συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους οδηγούς και ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος του.

ΒΑΓΕΝΑΣ: «ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ»

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε με τον έφορο της ΠΑΛΕΜΟΤ, Σωτήρη Βαγενά και του ζήτησε ένα σχόλιο για το ατύχημα. «Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα συνέβη ατύχημα, καθώς δύο οδηγοί μετά την εκκίνηση συγκρούστηκαν μεταξύ τους» είπε αρχικά ο Σ. Βαγενάς και πρόσθεσε: «Ήταν κακιά στιγμή και είναι από τα περιστατικά που συμβαίνουν σε αγώνες μοτοκρός. Αμεσα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις υπόλοιπες εξετάσεις. Εύχομαι περαστικά στους τραυματίες».

Πηγή: Pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα