08/03/202313:43

Σε Πύργο και Αμαλιάδα: Ηταν όλοι εκεί- Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις δύο πόλεις της Ηλείας για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη (Photos)

Ηταν όλοι εκεί στην απεργία, στις μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες, πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα, για να τιμήσουν τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Μετά την μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν έξω από το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου.

Μεγάλη συγκέντρωση έγινε και στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, στην Αμαλιάδα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Συμμετείχαν εργατικά σωματεία και μαθητές της πόλης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε η Νατάσσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα (8/3) η χώρα, με συνδικάτα και εργατικά κέντρα να προχωρούν σε 24ωρη απεργία στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που περπατούν και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που περπατούν, όρθια άτομα, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

 

Στην Αμαλιάδα

Γιορτή – Απεργία – Διαμαρτυρία: Φωνή λαού σε Πύργο και Αμαλιάδα για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα