14/03/202319:04

Τη Δευτέρα 20/03 συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την τραγωδία στα Τέμπη- Ποιοί κλήθηκαν απο τη ΝΔ- Τι αναφέρει για το θέμα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 20 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανές πως και αυτή η συνεδρίαση αποτελεί μια ακόμη από τις κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου όσον αφορά το δυστύχημα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε επίσης, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση (όπου αναμένεται ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου) καθώς και με αυτή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα διεξαχθεί την Δευτέρα, «ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων, και δεν κλείνει».

Η ΝΔ καλεί Χρυσοχοϊδη, Σπίρτζη, Καραμανλή και Γεραπετρίτη
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κων/νος Καραμανλής κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπηη συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα. Νωρίτερα, τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζήτησε με επιστολή της από τον πρόεδρο της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία, για το θέμα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Στην επιστολή της ΝΔ, που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Τραγάκη, ζητάει από τον Κωνσταντίνο Τασούλα να συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση.

Η ΝΔ ζητάει να κληθούν για να ενημερώσουν την Επιτροπή οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Μιχάλης Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα