16/03/202305:40

Αμαλιάδα: Το Σάββατο 18/03 τα εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ηλιδας

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια Έκθεσης «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά
0 Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό», θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 20.00 με τα…

Τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό», θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 20.00 με τα έργα δύο σημαντικών δημιουργών, Οδυσσέα Άννινου και Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά στην αίθουσα Εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες με διαφορετική τεχνοτροπία, με διαφορετική προσέγγιση, σε ύφος χρώματα και φόρμες όπως και ο τίτλος της έκθεσης περιγράφει και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον φίλων των εικαστικών τεχνών.

 

post-feature-image

Οδυσσέας Άννινος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών με τον καθηγητή Δημήτρη Χυτήρη. Το 1972 πήρε το πτυχίο του από τη σχολή Δοξιάδη αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Το 1980 δημιούργησε την (Anino design) διακοσμητικό και μελετητικό γραφείο το οποίο διατηρεί έως και σήμερα. Κατά την περίοδο 2000 -2004 διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωση αρχιτεκτόνων και διακοσμητών εσωτερικού χώρου, και την ίδια περίοδο ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την πιστοποίηση των πτυχίων δημοσίων ΙΕΚ.

Παράλληλα έκανε ατομικές εκθέσεις σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε στον Πολυχώρο Αθηναΐς στο Βοτανικό την τελευταία του εικαστική δημιουργία με τίτλο «Ο μελισσοκόμος των αγγέλων» έργα εμπνευσμένα από τις ταινίες του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, έχοντας και την αποδοχή της οικογένειας του Τα έργα του παρουσιάζονται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε επιλεγμένα σχολεία ανά την Ελλάδα. Η έκθεση των έργων του συνεχίζεται σε δήμους και πόλεις της χώρας καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης!

Κωνσταντίνα Καφύρα- Βαρελά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και κατάγεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Το χάρισμα και την αγάπη για την ζωγραφική η κ. Κωνσταντίνα Καφύρα – Βαρελά το κληρονόμησε από τον παππού της Θεοχάρη και τη Νονά και Θεία της Τζένη Κωστή, ζωγράφο αγιογράφο. Η ίδια δηλώνει: “Η αλήθεια είναι ότι μου μετέδωσαν την αγάπη για τη ζωγραφική από την ημέρα που γεννήθηκα. Από τα 12 μου χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με λάδι σε μεταξωτό καμβά. Κοντά στα 16 μου χρόνια πηγαίνοντας ακόμα σχολείο η ανάγκη μου να υλοποιήσω τα όνειρά μου επάνω στην τέχνη εργάστηκα για δυόμισι χρόνια στο εργαστήριο κεραμικών αρχαίων ελληνικών αγγείων που διατηρούσε τότε η εικαστικός τέχνης Έφη Γεωργοπούλου.

Στα 18 μου χρόνια γνωρίζοντας τον σύζυγό μου έκανα την πρώτη μου ερωτική συμφωνία, πάντρεψα την εικαστική τέχνη με τα άνθη». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με τιμητικές διακρίσεις, επαίνους και βραβεία μαζί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μερικές από αυτές είναι : Moυσείο θάλασσα Αγία Νάπα, Ουνέσκο, Π.Ε.Λ.Τ, Gallery Διώνη, Απελλής, Megart Gallery, Μορφωτικό κέντρο πρεσβείας Αιγύπτου, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας, κ.α. Έργα της έχουν μπει σε εικαστικά Ανθολογία, σε ημερολόγια Εικαστικών καλλιτεχνών και σε ειδικές εκδόσεις σύγχρονων δημιουργών.

Η αξία της έγκειται στην ευαισθησία που εκπέμπει μέσα από την αμφισημία της προτίμησης, της επιλεκτικότητας, που διακρίνει τη μορφή του στησίματος, κάθε πίνακα που παρουσιάζει απόψεις πέρα από την προσέγγιση της πεζής διάστασης. Η ζωγραφική για την ίδια είναι η ίδια η ζωή, στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη ενός ζωογόνου συνδυασμού :της αγάπης με την ομορφιά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα