18/03/202319:00

Πολιτικός αναβρασμός για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «θυσίας» των παιδιών στα Τέμπη – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Π. Τσαπανίδου: «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων δεν είναι θυσία αλλά έγκλημα»

«Η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε ‘θυσία των παιδιών στα Τέμπη’ για την τραγωδία, επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του», αναφέρει σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει επιπλέον ότι «η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι ‘θυσία’, αλλά έγκλημα» και σχολιάζει πως «αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι «θυσία» η τραγωδία στα Τέμπη κ. Μητσοτάκη

 

«Στη σημερινή ομιλία του στο Μαρούσι ο Πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της ‘άγνοιας’, έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας ‘θυσία’ τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως ‘θυσία’ για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα», προσθέτει.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο Πρωθυπουργός, που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού», καταλήγει.

 

ΚΚΕ: Πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται «θυσία»

 

«Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται “θυσία”, έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαρούσι.

«Αυτή ακριβώς είναι η “παλιά Ελλάδα” που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να “δικαιώσουν” τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ.

 

ΜέΡΑ25

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε «γραμμή Πορτοσάλτε» και προσθέτει πως «δεν ήταν θυσία, ήταν δολοφονία».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα