19/03/202313:33

Δήμος Πηνειού: Η διαθήκη του Γαστουναίου Διονύσιου Παν. Τσουρούτα – A. Μαρίνος: «Δεν ξέχασε τον τόπο του»- Οικονομική ενίσχυση άπορων κορασίδων- Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ι.Μ. Ηλείας και Δήμο Πηνειού

– Οικονομική ενίσχυση άπορων κορασίδων

– Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ι.Μ. Ηλείας και Δήμο Πηνειού

Η οικονομική ενίσχυση των άπορων κορασίδων της Γαστούνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Δήμου Πηνειού ήταν η επιθυμία του αποθανόντος εκλεκτού Γαστουναίου Διονυσίου Τσουρούτα του Παναγιώτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην διαθήκη που άφησε και βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Ειδικότερα απόσπασμα της διαθήκης του Διονυσίου Τσουρούτα του Παναγιώτη, αναφέρει:

« Σας γνωρίζουμε ότι ο Διονύσιος Τσουρούτας του Παναγιώτη, που απεβίωσε στις 8-5-2022, με τις από 18-8-2016, 11-11-2016 και 27-7-2017 ιδιόγραφες διαθήκες του, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από το Ειρηνοδικείο Μάσσητος, με τα υπ’ αριθμ. 60, 61 και 62/29-7-2022 πρακτικά δημοσίευσης ιδιόγραφων διαθηκών κατέλειπε στον Δήμο Γαστούνης μία οικία με το οικόπεδο αυτής που βρίσκεται στη θέση “Λυκοφωλιά” στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, με τον όρο να μην ιδιοκατοικηθεί από κανέναν, ούτε να ενοικιαστεί, αλλά να πωληθεί. Υπεύθυνοι για την πώληση ορίζονται ο Δήμαρχος Γαστούνης εξουσιοδοτούμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον κ. Ανδρέα Γκούμα του Συλλό και της Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα όρισε ότι από το ποσό που θα προκύψει από την πώληση του ακινήτου, ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ θα δοθεί από τον αγοραστή του ακινήτου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στην διάθεση του Μητροπολίτη, ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ θα δοθεί στον δήμο Γαστούνη και τέλος ποσό είκοσι χιλιάδων ευρώ καθώς επίσης και 200 ευρώ μηνιαίως αρχής γενομένης από 1η Αυγούστου 2016 θα δοθούν στον κ. Ανδρέα Γκούμα. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα προκύψουν από την πώληση του ακινήτου θα κατατεθούν απευθείας από τον αγοραστή του ακινήτου στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 727/604595-28 και ενσωματωμένα με άλλα χρήματα που υπάρχουν εκεί θα συσταθεί κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης και οι τόκοι που θα προκύπτουν από τον εν λόγω λογαριασμό θα κατατίθενται στον λογαριασμό 727/604597-51 και θα προορίζονται για την ενίσχυση των απόρων κορασίδων της Γαστούνης. Για τον σκοπό αυτό ορίζεται ως υπεύθυνος ο Δήμαρχος Γαστούνης εξουσιοδοτημένος από το Δημοτικό Συμβούλιο και ως ανώτερος επιτηρητής η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας».

Ο Δήμαρχος Πηνειού δήλωσε: «Ο Διονύσιος Τσουρούτας του Παναγιώτη, διακεκριμένο τέκνο της Γαστούνης, που υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση, μεγαλέμπορος δημιουργικός λάτρεψε τον τόπο του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Έφυγε από τη ζωή, πλήρους ημερών σε ηλικία 99 ετών και δεν ξέχασε την γενέτειρά του. Στην ζωή του προσέφερε τα μέγιστα στην πόλη τόσο ο ίδιος όπως και η οικογένειά του. Μεγάλη η προσφορά του και στην Ιερά Μητρόπολη και στο Ίδρυμα της Παναγίας Καθολικής και σε ιερούς ναούς και παντού. Η μετά θάνατον προσφορά του εκλεκτού τέκνου της Γαστούνης είναι μεγάλη και μας συγκινεί».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα