22/03/202315:00

ΠΔΕ: LinkUpSkills – Ημέρες Καριέρας, Πλοηγός διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τίτλο «LinkUpSkills – Ημέρες Καριέρας, Πλοηγός διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ», που πραγματοποιήθηκε στις 16, 17 και 18 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο διεξαγωγής του ετήσιου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης RGC, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότεροι από 140 ωφελούμενοι ΤΕΒΑ των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας, ήρθαν σε επαφή με στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, προώθησαν το βιογραφικό τους σημείωμα στην εταιρεία που ανταποκρίθηκε περισσότερο στις δεξιότητές αλλά και στα ενδιαφέροντά τους, καθώς και συμβουλεύτηκαν έμπειρους αντιπροσώπους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για τη σύνταξη ενός επιτυχημένου βιογραφικού αλλά και για συμβουλές πάνω σε τεχνικές επαγγελματικών συνεντεύξεων.

Τα περίπτερα της εκδήλωσης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης που μετέφερε στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων την ανάγκη για πραγματική διασύνδεση και προσωπική επαφή με όσους συμπολίτες μας αναζητούν εργασία και τόνισε την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας που πραγματοποιείται πρώτη φορά σε ολόκληρη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος,  ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Διαχείρισης Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Προγραμμάτων του ΟΠΕΚΑ, Ιωάννης Πασπάλας , ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χρήστος Παπασημακόπουλος, καθώς και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Α’ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευστάθιος Παπαχριστόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532) και Π.Ε. Ηλείας (MIS 5029803), σε συνέργεια με το πρόγραμμα «Συμβουλευτική, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Καταβολή Εκπαιδευτικών Επιδομάτων»,  που υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΔΕ, στο πλαίσιο της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» (ΜΙS 5150452) , του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» 2014-2020 , με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ).

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα