25/03/202315:12

Δήμος Ήλιδας: Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αμαλιάδα (photos)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα

Με υπερηφάνεια τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και απέδωσαν τιμή στους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας.
Και φέτος ο εορτασμός ήταν λαμπρός και οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολικών μονάδων της πόλης όλων των βαθμίδων συμμετείχαν στην παρέλαση και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει τις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι
Εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, στην παρέλαση έλαβαν μέρος το ‘Φούφειο’ Ειδικό σχολείο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας, τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Ήλιδας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά», του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού τραγουδιού «Ο Μωριάς», του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι
Νωρίτερα, τελέστηκε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας Ζωή Γιατρά.
Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου με τη συμμετοχή των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Δήμου Ήλιδας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά», του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς» και του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, περπατάει και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, περπατάει, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 17 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα