26/03/202315:43

Ο Δήμος Πηνειού τίμησε τον επίτιμο υπαρχηγό ΕΛΑΣ Ν. Σερέτη- A. Μαρίνος: «Ανεκτίμητη η προσφορά σας στον τόπο» (photos)

«Η σημασία της 25ης Μαρτίου 1821 για την Ελλάδα», ήταν το θέμα της ομιλίας του Αντιστράτηγου ε.α Νικολάου Σερέτη, επίτιμου υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας που ανέπτυξε παραμονή της 25ης Μαρτίου  στο κατάμεστο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, όπου ο Δήμαρχος Πηνειού του απένειμε τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης  και εκτίμησης της πολύτιμης , πολυετούς  και διαρκούς προσφορά του στην Πατρίδα και την Κοινωνία.

Η παρουσία στην εκδήλωση εν ενεργεία αξιωματικών και αρκετών αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ, ήταν ενδεικτική της εκτίμησης και του σεβασμού που είχαν και έχουν για τον επίτιμο Υπαρχηγό. «Ο αδαμάντινος χαρακτήρας σας προϋπήρχε των αδαμάντινων αστεριών στις επωμίδες σας », ήταν το εύστοχο σχόλιο του Δημάρχου Πηνειού.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος λίγο πριν την απονομή της τιμητικής πλακέτας,  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην πολυετή λαμπρή θητεία σας,  υπηρετήσατε από καίριες θέσεις τις Αρχές και Αξίες του Σώματος και η  κοινωνική σας προσφορά αποτελεί ομολογουμένως παρακαταθήκη για τη διαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εμάς τους πολίτες. Εσείς οι εν αποστρατεία αξιωματικοί ,με την εμπειρία και την υπηρεσιακή σας διαδρομή καθοδηγείτε  το εν ενεργεία προσωπικό, είστε η γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα.

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εξακολουθούν να βρίσκονται επί των επάλξεων για το συμφέρον του τόπου. Παραμένουν κοινωνικά μάχιμοι, προς όφελος των συνανθρώπων τους,  υπηρετώντας την Πατρίδα από όποιο μετερίζι και αν βρεθούν».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος , ο Ταξίαρχος κ. Κακούσης Κων. ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος, οι οποίο και εξήραν το ήθος και τη λαμπρή σταδιοδρομία του αντιστρατήγου ε.α κ. Ν. Σερέτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας π. Φιλάρετος (απένειμε μαζί με τον Δήμαρχο την πλακέτα) ως εκπρόσωπος του Σεβ.  Μητροπολίτη, η βουλευτής ΝΔ κ. Διον. Αυγερινοπούλου, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Αθ, Θεοδόσης, ο πρ. βουλευτής κ. Π. Αδραχτάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου κ. Γεώργιος Καραστέργιος, απόστρατοι αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ, οι υποψήφιοι με την ΝΔ κ.κ. Λευτέρης Βαρουξής και Ν. Καλάκος, ο υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Αρ. Χρόνης, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μ. Μητσοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δμήτρης Βασιλόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα