30/03/202313:10

Δήμος Πύργου: Εκδήλωση ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Γ.Ε.Λ. Πύργου

Δήμος Πύργου: Εκδήλωση ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Γ.Ε.Λ. Πύργου

Μια εκδήλωση με έντονη την αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/3 στο 1ο Γ.Ε.Λ. Πύργου. Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου ενημερώθηκαν – στα πλαίσια των προγραμμάτων αγωγής Υγείας – για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος

Συγκεκριμένα, η κ. Ελισσάβετ Ζαχαριαδάκη, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, μίλησε στα παιδιά για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, εξηγώντας τους λόγους που την καθιστούν ωφέλιμη όχι μόνο για τον λήπτη αλλά και για τον δότη.

Μπορεί να είναι εικόνα 18 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς πολύ μικρό αριθμό εθελοντών αιμοδοτών σε σχέση με τις ανάγκες της, με αποτέλεσμα να εισάγει αίμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή προς όλους να σκεφτούν αυτά που άκουσαν, να ευαισθητοποιηθούν και να κινηθούν στην κατεύθυνση της υιοθέτησης από τη νέα γενιά της αιμοδοσίας ως στάση ζωής, κάνοντας πράξη την εθελοντική προσφορά προς συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και όρθια άτομα

Παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης, υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, Γιάννης Πλεμμένος. Ενώ την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Μαρία Μανδηλαρά και Βασιλική Σίψα, υπεύθυνες των προγραμμάτων αγωγής Υγείας που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα