31/03/202320:56

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ των κατηγορουμένων – «Την Τετάρτη θα τα αποκαλύψω όλα», λέει ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τις ποινικές ευθύνες γύρω από την τραγωδία των Τεμπών. Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον αμφισβήτησε το σκεπτικό της απόφασης, τονίζοντας ότι ο πελάτης του δεν θα μπορούσε να έχει καταστρέψει κρίσιμα αρχεία για την υπόθεση, επειδή βρίσκεται σε αργία. «Προφυλακίστηκε επειδή έχει πρόσβαση σε αρχεία λόγω της ιδιότητας του. Ο άνθρωπος αυτός είναι σε αργία εδώ και ένα μήνα. Άρα ποια πρόσβαση έχει;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, απέδωσε την προφυλάκιση του σε σκοπιμότητες, σημειώνοντας πως για τον επιθεωρητή δεν αποφάσισε ο εισαγγελικός λειτουργός που αποφάσισε για τους δύο σταθμάρχες. «Έχουμε μια απόφαση σκοπιμότητας από άλλο εισαγγελικό λειτουργού. Γιατί ήταν άλλος που είχε αποφασίσει για την τύχη των άλλων δύο σταθμαρχών και χθες εμφανίστηκε ο κος προϊστάμενος της Εισαγγελίας; » είπε.

Σκοπιμότητες γύρω από την προφυλάκιση του επιθεωρητή βλέπει ο συνήγορος του 

Και συμπλήρωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «που βαλλόταν κάθε μέρα από όλα τα ΜΜΕ. Έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές. Θυμίζω ότι δεν ήταν και πολύ αρεστό ότι δύο σταθμάρχες δεν κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι».

«Προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε όλους εκτός από τον εαυτό του»

Εν τω μεταξύ, ένα μπαλάκι ευθυνών είναι σε εξέλιξη μεταξύ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στην κατάθεση του έβαλε στο κάδρο τον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, υποστηρίζοντας πως δεν το ενημέρωσε, ως όφειλε, για την καθυστέρηση του Intercity. Από την πλευρά, του ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων ασπαντά ότι ο επιθεωρητής είχε ενημερωθεί από τον ρυθμιστή κυκλοφορίας της Αθήνας.

«Είναι όλα ψέματα. Βεβαίως, και ήξερε από τις 20.30 για την καθυστέρηση του Συρμού. Τον ενημέρωσε ο ρυθμιστής  κυκλοφορίας της Αθήνας. Το Iintercity 63 είχε καθυστέρηση όχι το 62, όπως λέει ο επιθεωρητής. Ο άνθρωπος δεν ξέρει τα βασικά. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν θυμάται πιο τρένο είχε καθυστέρηση», τόνισε, μιλώντας στο OPEN και στο Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον.

«Όλα έγιναν σε συνεννόηση με τον σταθμό της Λάρισας. Προφανώς, και γνώριζε ο επιθεωρητής για την καθυστέρηση. Υπάρχει ρυθμιστής κυκλοφορίας στην Αθήνα που ενημερώνει για τυχόν καθυστερήσεις», συμπλήρωσε.

Τέλος, τον κατηγόρησε για διάχυσυ ευθυνών και σημείωσε ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις. «Τα λάθη του επιθεωρητή ήταν πολλά και προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε όλους εκτός από τον εαυτό του. Την Τετάρτη θα καταθέσω και θα τα αποκαλύψω όλα».

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα