25/04/202319:29

Οι πρώτες δηλώσεις των 17 Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν: Είμαστε ανακουφισμένοι που γυρίσαμε στην Ελλάδα, δεν επιστρέφουμε στο Σουδάν (photos)

Ανακουφισμένοι που γύρισαν στην Ελλάδα δηλώνουν οι Έλληνες διασωθέντες από το Σουδάν και κανείς τους δεν σκοπεύει να επιστρέψει, τουλάχιστον σύντομα, στο Σουδάν.

«Ήταν και θέμα τύχης» είπε ένας από τους διασωθέντες για το πώς κατάφεραν να φύγουν από το Σουδάν όπου μαίνεται ο εμφύλιος. «Ευχαριστούμε πολύ».

Σε σπαστά ελληνικά ένας άλλος διασωθείς περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησαν στο Σουδάν λέγοντας ότι τη δεύτερη ημέρα των συγκρούσεων έπεσε μια βόμβα δίπλα στο σπίτι του.

Δέκα επτά άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Καρέ – καρέ η άφιξη των Ελλήνων

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα