01/05/202321:25

Για τα προβλήματα και τις συνθήκες λειτουργίας του ΑΤ Λεχαινών ενημερώθηκε η Υπ. βουλευτής Ηλείας ΝΔ Άννα – Μαρία Βλαγκούλη που επισκέφθηκε την υπηρεσία

ΤΙ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με πολλές και σημαντικές ευθύνες
το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών

ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Για τα προβλήματα και τις σημερινές συνθήκες λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών ενημερώθηκε η Υποψήφια βουλευτής Ηλείας Άννα – Μαρία Βλαγκούλη η οποία επισκέφθηκε την υπηρεσία και είδε από κοντά ζητήματα που χρήζουν μιας καλύτερης και πιο ουσιαστικής αντιμετώπισης.
Η κα Βλαγκούλη συνομίλησε με τον Διοικητή του ΑΤ Παναγιώτη Κυριαζή αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρη Κατσώλη με τον οποίο είχε συνεργασία και για άλλα θέματα της Αστυνομίας Ηλείας και των εργαζομένων της σε επίπεδο Νομού.
Βασικό θέμα και για το ΑΤ Λεχαινών η ενίσχυση με το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό την στελέχωση όλων των Τμημάτων με νέους υπαλλήλους που πέραν των υπολοίπων θα ανανεώσουν το προσωπικό όπως και οι καλύτερες συνθήκες στέγασης των χώρων δουλειάς που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά πολίτες και εργαζόμενους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η Υποψήφια βουλευτής Ηλείας στάθηκε επίσης στην σπουδαιότητα που μπορούν να έχουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του κόσμου πάνω σε νευραλγικά κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με την θωράκιση κυρίως των παιδιών από παραβατικές και ιδιαίτερα από εγκληματικές συμπεριφορές με στόχο την πρόληψη που θεωρείται απαραίτητη για τέτοιου είδους φαινόμενα.
Συζητήθηκε μεταξύ άλλων το φάσμα των εξαρτήσεων και κυρίαρχα των ναρκωτικών, ο εγκλωβισμός νέων ηλικιών στο διαδίκτυο, η αύξηση της βίας μεταξύ μαθητών κλπ. Είναι ανάγκη όπως επισημάνθηκε για όλα αυτά τα θέματα να υπάρξει και η σωστή πληροφόρηση με την οικογένεια που έχει βασικό ρόλο και ευθύνη και κατ επέκταση στα σχολεία στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και σε φορείς που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στις τοπικές κοινωνίες.
ΑΥΞΗΜΕΝΑ
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Πάντως για το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών γίνεται πιο επιτακτική η παρουσία μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων με δεδομένο το επαυξημένο όγκο εργασίας και την κίνηση της περιοχής. Είναι άλλωστε ένα από τα Τμήματα που έχει ευθύνη και ασχολείται ενεργά με θέματα που αφορούν εργαζόμενους από τρίτες χώρες στις αγροτικές καλλιέργειες, με τα ζητήματα Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών την θερινή περίοδο, με την συνοδεία στρατιωτικών ή άλλων εμπλεκομένων οχημάτων ειδικά σε περιόδους στρατιωτικών ασκήσεων από την 117 ΠΜ και την φιλοξενία διαφόρων στελεχών στην περιοχή και βεβαίως με την αστυνόμευση και την οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ως προς την ενίσχυση του δυναμικού και σε αυτό η κα Βλαγκούλη δεσμεύθηκε να πιέσει και η ίδια προς τα αρμόδια όργανα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνοντας έκκληση να συνδράμουν με τις αποφάσεις τους τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα