02/05/202318:51

Κατάκολο: “Απεγκλωβίστηκε” από τα αβαθή του λιμανιού κρουαζιερόπλοιο με 4.500 επιβαίνοντες- Εσπασαν οι “δέστρες” και βρέθηκε στη μέση του λιμανιού από τους ισχυρούς ανέμους από το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή- Πλέον ταξιδεύει για Πειραιά

«Απεγκλωβίστηκε» το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida μετά από πολύωρες προσπάθειες ώστε να μπορέσει να “ξεκολλήσει” και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο και το πλοίο βγήκε στα ανοικτά για να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

H σφοδρή κακοκαιρία στο Κατάκολο, με μπουρίνι ένα μπουρίνι με θυελλώδεις νοτιάδες και βροχή που πέρασε απο την περιοχή, οδήγησε σε σπάσιμο των κάβων του κρουαζιερόπλοιου MSC Splendida, το οποίο ξέσυρε και “κόλλησε” στα αβαθή στη μέση στο λιμάνι του Κατακόλου.

Αμέσως έλαβαν δράση τα ρυμουλκά ώστε να συνδράμουν ώστε να ξεκολήσει το μεγάλο κρουζιερόπλοιο και να προσπαθήσει να φύγει για τη συνέχεια του ταξιδιού του αλλά μέχρι στιγμής δεν βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες καθώς εξακολουθεί να βρέχει και να φυσάει έντονα στην παραθαλάσσια περιοχή παρά το γεγονός ότι το σφοδρό μπουρίνι πέρασε.

Σμειώνεται πως πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida στο οποίο επιβαίνουν 3.256 επιβάτες και 1.261 μέλη του πληρώματος το οποίο αφίχθη σήμερα  το πρωί στο λιμάνι Κατακόλου από την Τεργέστη της Ιταλίας και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα ωκεανόςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα