03/05/202320:02

Λευτέρης Βαρουξής: Η δημόσια Υγεία το στοίχημα της επόμενης 4ετίας για την κυβέρνηση της ΝΔ- Περιμένουμε να βρεθούν στο επίκεντρο τα νοσοκομεία της Ηλείας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ: ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Πως σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας τις ανακοινώσεις του προγράμματος για έναν τομέα που άντεξε στην περίοδο της πανδημίας και τώρα πρέπει μεθοδικά να στηριχθεί

Η δημόσια υγεία αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα και πάνω σε ένα τέτοιο πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και θα δει τον συγκεκριμένο τομέα ως τη μεγάλη πρόκληση για την επόμενη τετραετία, ειδικά μετά από μια περίοδο πανδημικής κρίσης.
Αυτό τόνισε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής, σχολιάζοντας το πρόγραμμα για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε σχέση με τα νοσοκομεία μας και γενικότερα όλες τις δομές υγείας.
Ήδη, όπως είπε ο κ. Βαρουξής, το γεγονός της πρόσληψης 10.000 πρόσθετων νοσηλευτών μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια αποδεικνύει την πολιτική βούληση του σημερινού αλλά και αυριανού πρωθυπουργού να στηρίξει τις νοσηλευτικές μας μονάδες, φτάνοντας στα επίπεδα που όλοι θέλουμε, φτάνοντας στην σωστή αντιστοιχία νοσηλευτών και ασθενών.

ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Στο σημείο αυτό ο κ. Βαρουξής επεσήμανε ότι όλα το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των τραγικών καταστάσεων που βιώσαμε έχουν γίνει πλέον ο «οδηγός» για τις παρεμβάσεις και όλες εκείνες τις κατάλληλες επιλογές που πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία. Για μια ακόμη φορά ωστόσο -όπως είπε- θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους συνανθρώπους μας της «πρώτης γραμμής» που έδωσαν με αυταπάρνηση και υποδειγματική ευσυνειδησία τη μάχη κατά της πανδημίας και αναφέρομαι χαρακτηριστικά σε όλο αυτό το προσωπικό των νοσοκομείων μας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και γενικότερα τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στις δομές υγείας και χωρίς να λογαριάζουν άδειες, ρεπό αλλά και την ανάγκη για την ξεκούρασή τους, έδωσαν τα πάντα για τη διάσωση πολιτών που βρέθηκαν σε δύσκολη, πραγματικά, θέση, ανέφερε ο Λευτέρης Βαρουξής και πρόσθεσε:
«Σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως και στις αναγκαίες παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση, κόντρα σε όσους υποστήριζαν τη δήθεν διάλυση του συστήματος υγείας, τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας και οι υπόλοιπες δομές μας άντεξαν και τα κατάφεραν και το επαναλαμβάνω, το θέλει δε το θέλει η αντιπολίτευση, οι νοσηλευτικές μας μονάδες έμειναν όρθιες και έκαναν το πολύτιμο έργο τους απέναντι σε όλες αυτές τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε με την πανδημία. Τώρα λοιπόν, με πιο ψύχραιμη ματιά, έχοντας ξεπεράσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις και τις συνέπειες του κορωνοϊού, είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται και όπως είναι γνωστό για τα νοσοκομεία της Ηλείας μας, πέρα από τις προσλήψεις των νοσηλευτών, αυτό που οφείλουμε να δούμε άμεσα είναι οι προσλήψεις γιατρών και η παροχή κινήτρων που θα τους κάνουν να παραμένουν εδώ, δίνοντας τέλος στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση με το θέμα των μετακινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανακοινώθηκε και στο πρόγραμμα του τομέα της υγείας, ότι θα δοθεί αύξηση κατά 37% των δαπανών, όπως και αύξηση τουλάχιστον 10% στις αμοιβές των γιατρών. Επίσης, ιδιαίτερα θετική είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού για να αυξήσει τον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ αξίζει να σταθούμε και στο θεσμό του ‘’Προσωπικού Γιατρού’’, ένα μέτρο που επιβάλλεται να εφαρμοστεί, για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση του ιατρικού φακέλου στον καθένα μας. Μην ξεχνάμε ότι θα πάμε και πρέπει να πάμε πιο γρήγορα στην ψηφιοποίηση της λειτουργίας των θεμάτων της υγείας, με στόχο την άμεση και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων (π.χ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση)».

ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόσθεσε ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία και νέων μονάδων υποστήριξης ασθενούντων με άνοια, εξαρτημένων ατόμων, κακοποιημένων συνανθρώπων μας αλλά και μονάδων Ψυχικής Υγείας με ειδικευμένο προσωπικό. Είναι κάτι που θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις τοπικές μας κοινωνίες, αλλά και θα αξιοποιήσει που σήμερα απαιτείται να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν με διευρυμένο και σύγχρονο νοσηλευτικό ρόλο.
Τέλος, σε όλο αυτό το τοπίο των δράσεων και της στήριξης της δημόσιας υγείας, είμαι βέβαιος, κατέληξε ο κ. Βαρουξής, ότι η Ηλείας μας με τα τρία νοσοκομεία της και το αξιόλογο δυναμικό που διαθέτει θα βρεθεί στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο για να γίνουν ενισχύσεις και να κλείσουν «πληγές», αλλά να πάμε στα επόμενα βήματα μιας ευέλικτης, αποτελεσματικής υγειονομικής περίθαλψης,

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα