25/05/202319:45

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Παραμένει διασωληνωμένος ο 8χρονος – «Αμφιβάλω αν τα ψυχικά τραύματα θα επουλωθούν»

Το 8χρονο αγοράκι που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της γυναικοκτονίας της μητέρας του από τον πατέρα του στη Χαλκιδική, παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση του παιδιού, σύμφωνα με τον διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής, Γ. Τσικόπουλο, είναι σταθερή, ωστόσο το παιδάκι φέρει αρκετά σοβαρά τραύματα καθώς, όλο του το σώμα είναι γεμάτο σκάγια από την καραμπίνα του πατέρα του. Τα σοβαρότερα τραύματα που φέρει το μικρό παιδί είναι στα ιγμόρεια και στον οφθαλμικό κόγχο ενώ σοβαρό είναι και το τραύμα στο χέρι του.

«Το χεράκι του είναι θρύψαλα»

Ο κ. Τσικόπουλος, μιλώντας στο Star σημείωσε ότι, «το χεράκι του είναι θρύψαλα. Έχει έλλειμμα δέρματος, μυών, τενόντων και κυρίως έχει υποστεί διατομή το ωλένιο νεύρο» ενώ πρόσθεσε ότι, σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποσωλήνωσης του παιδιού. Ο ίδιος είπε ότι, τα τραύματα στο σώμα του θα αντιμετωπιστούν και θα θεραπευθούν, ωστόσο δεν θα συμβεί το ίδιο και με τα τραύματα της ψυχής του. «Αμφιβάλω προσωπικά αν τα ψυχικά του τραύματα θα μπορέσουν να επουλωθούν. Όταν συνέλθει θα πέσει πάνω του όλο το ψυχιατρικό team για να το βοηθήσουν», υποστήριξε.

Το 8χρονο παιδί, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του, όταν ο πατέρας του την πυροβόλησε τέσσερις φορές και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Επί πέντε ώρες το παιδί βρισκόταν μόνο μέσα στο σπίτι με τους νεκρούς γονείς τους, περιφερόμενο από δωμάτιο σε δωμάτιο, χωρίς να μπορεί να φωνάξει βοήθεια. Το παιδί βρήκε σε κατάσταση σοκ, στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του ο παππούς του, ο οποίος και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

 Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα