26/05/202319:24

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στην Αρχαία Ήλιδα

Την Αρχαία Ήλιδα επισκέφθηκε η Α΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023. Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας.

Οι μαθητές-τριες είχαν μάλιστα την ευχάριστη εμπειρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου από τους μικρούς μαθητές  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, οι οποίοι επέλεξαν την 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, για να παρουσιάσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα που είχαν εκπονήσει και ήταν αφιερωμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ήλιδας.

Επισκέφθηκαν στη συνέχεια τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, όπου ενημερώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς για την ιστορία της περιοχής και τον άμεσο συσχετισμό της με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα. Κατά την επιστροφή έγινε σύντομη στάση στην παραλία της Κουρούτας.

Τους μαθητές-τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Βλασσοπούλου Αγγελική, φιλόλογος, κ. Ταγαρίδη Γεωργία, φιλόλογος, κ. Δακουρά Άννα, γαλλικής γλώσσας και κ. Κωνσταντοπούλου Κατερίνα, πληροφορικής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα