27/05/202309:40

Άνοιξε τις πύλες του το “Κερνάμε Ελλάδα” στην Αμαλιάδα! -Ταυτόχρονα με το 5ο “Κερνάμε Ελλάδα” και το 8ο Φεστιβάλ “Ελαιολάδου και Ελιάς” (Photos)

ΛΑΜΠΡΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Άνοιξε τις πύλες του το “Κερνάμε Ελλάδα”

στην Αμαλιάδα!

 

-Ταυτόχρονα με το 5ο “Κερνάμε Ελλάδα” και το 8ο Φεστιβάλ “Ελαιολάδου και Ελιάς”

 

 

Τα βλέμματα έχει συγκεντρώσει από το απόγευμα της Παρασκευής το 5ο Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα”, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη με πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια που τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής ήταν λαμπρά και κατά κοινή ομολογία όλοι οι παριστάμενοι συνηγόρησαν στο ότι το Φεστιβάλ έχει γίνει πλέον θεσμός, με τον Δήμο Ήλιδας να αποσπά ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον χώρο διεξαγωγής του.

Η φετινή διοργάνωση έχει την ιδιαιτερότητα ότι φιλοξενεί ταυτόχρονα και το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς μαζί με το πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: θέμα «Η επόμενη μέρα στον ελαιοκομικό τομέα της Ελλάδας», καθώς και τον 6ο διαγωνισμό Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιόλαδων, μαζί με τον 5ο  Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς.

Τα Φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ξεκίνησε το “Κερνάμε Ελλάδα” στην Αμαλιάδα

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον χώρο «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας «Κερνάμε Ελλάδα» και η «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση» Δυτικής Ελλάδος παρουσιάζοντας νέες καινοτομίες στον αγροτικό τομέα με αγροτικό εξοπλισμό για την ελιά, καθώς και προϊόντα, υπηρεσίες και γαστρονομία βασισμένη στο ελαιόλαδο.

Αναβαθμισμένη διοργάνωση

Στην τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι τo Φεστιβάλ μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας έχει επιστρέψει δυναμικά και αναβαθμισμένο, ενώ κατά την αναφορά του στον γεωργικό τομέα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Σχολή Γεωπονίας τονίζοντας ότι ο δήμος θα διεκδικήσει εκ νέου την λειτουργία της.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο ομότιμος καθηγητής, επικεφαλής του Φεστιβάλ ελαιολάδου κ. Απόστολος Κυριτσάκης.

Προηγήθηκε η τέλεση του Αγιασμού από ιερείς της πόλης, ενώ μετά το πέρας των χαιρετισμών απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε επιχειρηματίες που έχουν ασχοληθεί με το εξοπλιστικό κομμάτι του ελαιολάδου.

Αμέσως μετά το κόψιμο της κορδέλας, η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες βεγγαλικά που μαγνήτισαν τα βλέμματα, ενώ το μουσικό μέρος κάλυψε η Φιλαρμονική των Λεχαινών.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 28 Μαΐου και ο εκθεσιακός χώρος λειτουργεί έως τις 10 το βράδυ. Εκτός από τα περίπτερα με τοπικά και όχι μόνο προϊόντα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές που παρασκευάζονται στο χώρο από σεφ, με τοπικά προϊόντα.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα