28/05/202313:22

Νίκος Κοροβέσης:“ Στηρίζουμε τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που παράγουν καλό θέατρο”- Ο Ν. Κοροβέσης στην πρεμιέρα της εκπληκτικής παράστασης «GROUP THERAPY» από τους ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας (photos)

Ο Ν. Κοροβέσης στην πρεμιέρα της εκπληκτικής παράστασης «GROUP THERAPY» από τους ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
“ Στηρίζουμε τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που παράγουν καλό θέατρο”

Μια εξαίσια παράσταση που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Μαΐου, στο δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας στον Πολυχώρο Ήλιδας, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας , εντυπωσιάζοντας με την ψυχοθεραπευτική κωμωδία «GROUP THERAPY», βασισμένη στο Κινηματογραφικό έργο «ΤΟΚ ΤΟΚ» του Λωράν Μπαφύ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Έξι ήρωες που πάσχουν από κάποιο ψυχαναγκαστικό σύνδρομο , συναντιούνται στην αίθουσα αναμονής ενός διάσημου ψυχιάτρου, που όμως έχει καθυστερήσει η πτήση του και έτσι αναγκάζονται να τον περιμένουν, ξεδιπλώνοντας ο καθένας τα δικά του ζητήματα όπου γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον, διαδραματίζονται πολλές κωμικές σκηνές.

Η θεατρική ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ για άλλη μια φορά, έκανε τη διαφορά με μια καλοστημένη παράσταση βασισμένη σε μια έξυπνη (και εύστοχα διασκευασμένη) κωμωδία, με εκπληκτικές ερμηνείες, κάνοντας σε πολλές στιγμές την αίθουσα να πάλλεται από τα γέλια. Η ενέργεια του κοινού στο δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας υπήρξε μοναδική, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη του κόσμου για κωμωδίες ευρείας απήχησης, που παράλληλα δημιουργούν προβληματισμό και ενσυναίσθηση.

Την πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησε και απόλαυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης που συνεχάρη τον σκηνοθέτη και όλη την ομάδα για την θαυμάσια παράσταση, σε ένα έργο που όπως είπε πέρα από το έξυπνο χιούμορ και το γέλιο που σκορπίζει, δημιουργεί και την σκέψη ότι ίσως τελικά αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ο ένας τον άλλον παρά κάποιο θαύμα της επιστήμης.

“Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζει να στηρίζει στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων για το 2023, πολλές τοπικές δράσεις πολιτισμού και αυτό έκανε και στην προκειμένη περίπτωση με την θεατρική ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ που έχει μια σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα της Ηλείας.

Χαιρόμαστε λοιπόν που δίνουμε την ευκαιρία σε μια ξεχωριστή θεατρική ομάδα, να υλοποιήσει μια εξαιρετική παράσταση και να απολαύσει το κοινό καλό θέατρο. Τέλος να ανακοινώσω ότι την Τετάρτη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει στην Αθήνα, το πλήρες πολιτιστικό της πρόγραμμα για το 2023 παρουσία καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε κορυφαίες παραστάσεις- θεατρικές- μουσικές και εικαστικές- που θα παρακολουθήσουμε το φετινό καλοκαίρι.”

Οι παραστάσεις της Θ.Ο ερασιΤΕΧΝΕΣ θα συνεχιστούν στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας (Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας), κάθε μέρα εκτός Τρίτης, μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα