30/05/202320:00

Στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ορεστίδος εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων

Στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ορεστίδος, στο Άργος Ορεστικό (Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) εμφανίστηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό τη Διεύθυνση της μουσικολόγου Λένας Σουρμελή με τη συνοδεία πιάνου της Olena Fedko. Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης όπου επικράτησε ένα υπέροχο μουσικό κλίμα μέσα σε μελωδίες, χαμόγελα και χαρά, εμφανίστηκαν 7 Ελλαδικές Χορωδίες και 7 Κυπριακές.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την εμπειρία να γίνουν συμμέτοχοι σε μία πρωτόγνωρη γιορτή μουσικής, με ξεχωριστές Χορωδίες, οι οποίες χάρισαν μοναδικές στιγμές στο κοινό. Η Χορωδία Μυρτουντίων, προσκεκλημένη στο φεστιβάλ που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» την “Music Life” και το Δήμο Άργους Ορεστικού, απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού και τα θερμά συγχαρητήρια όλων για το ρεπερτόριο της επιλογής και την ερμηνεία του. Το κοινό που παρακολούθησε τις δύο συναυλιακές ενότητες που πραγματοποιήθηκαν, απόλαυσε πασίγνωστα έργα Ελλήνων και Κυπρίων συνθετών με διεθνή αναγνώριση.

Στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της “Ορεστίδος” πήραν μέρος οι εξής χορωδίες:

1. Μικτή Χορωδία «Καστοριανή Συμφωνία»

2. Δημοτική Χορωδία Στροβόλου (Κύπρος)

3. Χορωδία Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

4. Δημοτική Χορωδία Ιδαλίου (Κύπρος)

5. Χορωδία Κουφαλίων “Το Μπαλκόνι των Αστεριών”

6. Χορωδία Δήμου Παραλιμνίου (Κύπρος)

7. Χορωδία Δήμου Γερμασόγειας 2

8. Χορωδία Μ.Σ. Ορεστίδος

9. Δημοτική Χορωδία Δερύνειας

10. Χορωδία “Μυρτουντίων”

11. Χορωδία Π.Σ. Αγ. Ιωάννη Σκύδρας

12. Δημοτική Χορωδία Μ. Γειτονιάς (Κύπρος)

13. Δημοτική Χορωδία Ύψωνα (Κύπρος)

14. Μουσικό Εργαστήρι Χαϊδαρίου “Αμφίων”

Συγκίνηση και δάκρυα πλημμύρισαν το Πολιτιστικό Κέντρο από τις ερμηνείες των χορωδιών της κατεχόμενης Κύπρου ενώ στο «κλείσιμο» του Φεστιβάλ όλες οι χορωδίες ένωσαν τις φωνές τους στη «Μυρτιά» του Μίκη Θεοδωράκη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου και πλήθος κόσμου. Τέλος, ακολούθησε τιμητική βράβευση των Συλλόγων που έλαβαν μέρος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα