01/06/202315:11

Δήμος Πύργου: Πλούσιος πολιτιστικός Ιούνιος- Συναυλίες-παρουσιάσεις βιβλίων-θέατρο σκιών-θερινό σινεμά- Δείτε αναλυτικά (photos)

Δήμος Πύργου: Πλούσιος πολιτιστικός Ιούνιος- Συναυλίες-παρουσιάσεις βιβλίων-θέατρο σκιών-θερινό σινεμά

Με τους καλύτερους πολιτιστικούς οιωνούς ξεκινά ο Ιούνιος στον Δήμο Πύργου. Με πληθώρα εκδηλώσεων, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και θέατρο σκιών, που θα ψυχαγωγήσουν πολίτες όλων των ηλικιών.

 Τετάρτη 7 Ιουνίου – Θέατρο «Απόλλων»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Ηλία Ανδριόπουλου «Σκηνές και Εικόνες μιας Εποχής»

Ο Δήμος Πύργου και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ψηφιακό Άλμα” παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου: «Σκηνές και Εικόνες μιας Εποχής», την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Θέατρο «Απόλλων» και ώρα 20.00.

Στο νέο του βιβλίο, ο Ηλίας Ανδριόπουλος εξιστορεί την Ελλάδα της αθωότητας, όπως ο ίδιος την έζησε με τρόπο απλό και νοσταλγικό ενώ ρίχνει τη ματιά του στη μουσική, στη τέχνη, στον πολιτισμό, στην ελληνικότητα και στην αισθητικά και πνευματικά ανάξια καινούργια εποχή.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, Θοδωρής Παναγόπουλος, ο Δικηγόρος Νίκος Λαϊνόπουλος και η Νίκη Κατσιάπη, Δρ. Παιδαγωγικής – Διευθύντρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Πέλυ Μπεβούδα.
Θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Μικτή Χορωδία Πύργου που θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια του συνθέτη, υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή & Καθηγητή Κιθάρας του Ωδείου, Θοδωρή Παναγόπουλου.

Τετάρτη 14 Ιουνίου – Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο
Παρουσίαση βιβλίου «Η Πνευματική Ολυμπία»

Ο Δήμος Πύργου, ο Σύλλογος Ολυμπίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, παρουσιάζουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρ. Βλάμη «Η πνευματική Ολυμπία» την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λεωνίδας Μαργαρίτης, Πρ. της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝοτιοΔυτικής Ελλάδας, Αθανάσιος Φωτόπουλος, Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Παν/μιου Πατρών, Κώστας Ζώρας, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρώην Αντιπρύτανης του Παν/μίου Αιγίου και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Πλευριάς.

 Πέμπτη 15 Ιουνίου – Κεντρική πλατεία Πύργου
Συναυλία με την Αναστασία

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ο Δήμος Πύργου ο ΔΟΠΠ και το Τμήμα Παιδείας, διοργανώνουν την καθιερωμένη πλέον συναυλία για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με την αγαπημένη στο νεανικό κοινό τραγουδίστρια Αναστασία.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη κυρίως στους μαθητές και στόχο έχει την προσφορά θεάματος και ενίσχυσης ψυχολογίας των νεαρών δημοτών μετά το πέρας των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς.

 

Από Παρασκευή 17 Ιουνίου (έως 29 Αυγούστου)
Θέατρο σκιών σε τοπικές κοινότητες και Πύργο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ ανανεώνουν το ραντεβού τους με όλα τα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά που λατρεύουν τον Καραγκιόζη. Το θέατρο σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου θα ταξιδέψει σε τοπικές κοινότητες και σε γειτονιές του Πύργου και θα δώσει συνολικά 38 παραστάσεις με τους αγαπημένους ήρωες. (Το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα).

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου – Πλ. Δικαστηρίων
Συναυλία με την Κάτια Σαμαντζή

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και ξανθά μαλλιά

Ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ, στο πλαίσιο του εορτασμού της 24ης Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Ιουνίου συναυλία με την Κάτια Σαμαντζή στην πλ. Δικαστηρίων. Η δημοφιλής στο νεανικό κοινό τραγουδίστρια – γνωστή από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό The Voice και πρώην τραγουδίστρια των C:REAL – θα παρουσιάσει μια μεγάλη γκάμα αγαπημένων τραγουδιών.

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου – Σιδηροδρομικός Σταθμός Πύργου
Προβολή ταινίας «4 μαύρα κοστούμια»

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ, συνεχίζοντας το θεσμό «Σινεμά ο σταθμός» διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Ιουνίου κινηματογραφική προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη «4 μαύρα κοστούμια», στο χώρο του Σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου.
Πρόκειται για μια δράση του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη όπου μη ενεργοί σιδηροδρομικοί σταθμοί μετατρέπονται σε θερινό σινεμά. Στην προβολή της ταινίας θα παρευρεθεί και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, όπου αμέσως μετά θα έχει συζήτηση με το κοινό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα