01/06/202318:40

Πύργος: Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας δίπλα στους υποψηφίους σπουδαστές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 (Photos)

Η Ι. Μ. Ηλείας δίπλα στους Υποψηφίους Σπουδαστές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

«Να Διαβάζεις σαν να εξαρτώνται όλα μόνον από το Διάβασμα και να Προσεύχεσαι σαν να εξαρτώνται όλα από τον Θεόν!

Ιερά Παράκληση υπέρ επιτυχίας και αριστεύσεως των διαγωνιζομένων σπουδαστών και σπουδαστριών, που ήδη άρχισαν τον καλό αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων 2023, τέλεσε στο κατάμεστο από μαθητές, μαθήτριες και γονείς, Παρεκκλήσιο του Πολιούχου του Πύργου, Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθανάσιος, το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμ. π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο π. Γρηγόριο Πάπαρη και π. Βασίλειο Λαγκαδινό.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 3

Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, η τοπική μας Εκκλησία ως φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων, μέσα από τη λατρευτική της ζωή στέκεται δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες, που δίνουν τον προσωπικό αγώνα έτσι ώστε να πετύχουν αυτό το οποίο αποτελεί στόχο της ζωής τους ανοίγοντας πλέον νέες προοπτικές.  Στέκεται αρωγός όσων αισθάνονται την ανάγκη για βοήθεια από τον Θεό. Κατανοεί την αγωνία τους, τον κόπο τους, τα όνειρά τους και συμπαραστέκεται με θερμή Προσευχή στον Θεό, στην Παναγία αλλά και στους αγίους μας για να υπάρξει θείος φωτισμός κατά την ώρα που τα παιδιά διαγωνίζονται, έτσι ώστε μέσα από την δύναμη της Προσευχής να αντέξουν προκειμένου να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι εκτός από την μελέτη είναι απαραίτητη και η επίκληση της Θείας Χάρης για τον φωτισμό και την επιτυχία τους!

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Αθανάσιος, κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως την οποία έχει ειδικά συγγράψει ο Άρχων Υμνογράφος της Εκκλησίας κ. Χαράλαμπος Μπούσιας, απηύθυνε θερμά πατρικά λόγια αγάπης και επίκαιρες εποικοδομητικές παραινέσεις προς τους διαγωνιζομένους οι οποίοι προσήλθαν αθρόα στο Ιερό Παρεκκλήσιο, φανερώνοντας έτσι την μεγάλη τους ανάγκη για πνευματική στήριξη. Στο τέλος πρόσφερε σε όλους ως ευλογία Σταυρουδάκια, καθώς επίσης και διάφορα ενημερωτικά έντυπα της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος θάρρος, αισιοδοξία, δύναμη και πίστη στον Τριαδικό Θεό, προκειμένου να πετύχουν τους υψηλούς και ευγενείς στόχους που οραματίζονται με την εισαγωγή τους, στα Ανώτερα  Εκ­παιδευτικά  Ιδρύματα της χώρας μας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ανάλογες Ιερές Παρακλήσεις τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος, καθώς επίσης και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βάρδας, για τους εκεί διαγωνιζομένους υποψηφίους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να προσευχηθούν και να λάβουν την ευχή του νέου Επισκόπου μας προς ενίσχυση του αγώνα τους.

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).

Σχολιασμός

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα