Δίκη Άλκη Καμπανού- Κόλαφος η εισαγγελέας: «Έδρασαν με στρατιωτική πειθαρχία – Εδώ και τέσσερις μήνες ζούμε ανορθόδοξο πόλεμο»
«Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα. Οι δράστες έδρασαν με στρατιωτική πειθαρχία» υπογράμμισε η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα, ξεκινώντας την αγόρευσή της στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου.
Η Εισαγγελέας άρχισε την αγόρευσή της σχολιάζοντας τα αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς -όπως είπε- να σχολιάσει τις καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής του Άλκη για να μην επηρεάσει συναισθηματικά την κρίση του δικαστηρίου
Κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης
«Οι οικογένειες του Άλκη και των τραυματιών μπορούν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι, σε αντίθεση με τις οικογένειες των κατηγορουμένων, που ενδεχομένως θα προχωρούν με σκυμμένο κεφάλι, αποδεχόμενοι ότι εδώ και καιρό έχουν χάσει τα παιδιά τους» τόνισε χαρακτηριστικά στην εισαγωγική της τοποθέτηση.
«Κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους, γιατί απολάμβαναν τη ζωή. Είχαν μόνο ένα αναψυκτικό που ο Άλκης και ο φίλος του μοιράστηκαν για τελευταία φορά, αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους», ανέφερε και υπογράμμισε πως ο Άλκης και οι φίλοι του αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση.
«Είναι ντροπή ή μεμπτό να φοράει ένας νέος τη μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας ή να βγαίνει φωτογραφίες με τον πρόεδρο ή με παίκτες; Και γιατί δεν είχαν πάνω τους κι εκείνοι όπλα; Ήθελαν να είναι πρόβατα επί σφαγή;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.
Ζούμε ανορθόδοξο πόλεμο
Σχολιάζοντας την κατάθεση του κ. Αριστείδη Καμπανού, πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη, η κ. Εισαγγελέας επεσήμανε πως ο ίδιος έδωσε μέσα από δύο λέξεις την πραγματική διάσταση του φονικού επεισοδίου. «Ανορθόδοξος πόλεμος. Αυτό είχαμε και αυτό ζήσαμε και όλους αυτούς τους μήνες. Ο πατέρας του Άλκη, οριοθέτησε πραγματικά με λίγες λέξεις τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων. Ο προσχεδιασμός, η εγκατάλειψη των κινητών στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, η κατοχή όπλων, ακόμη και τέτοιων που ξεκοιλιάζουν, τα αλλεπάλληλα και ταυτόχρονα χτυπήματα που δέχθηκαν τα θύματα, από κάθε πλευρά, από κάθε κατηγορούμενο. Όλα αυτά οδηγούν στην κρίση της ενοχής τους. Έχουμε ένα παιδί νεκρό, και δύο παραλίγο νεκρά, τι άλλο έπρεπε να πετύχουν; Ο πατέρας του Άλκη έκανε λόγο για οργανωμένο έγκλημα, και δεν είχε καθόλου άδικο».
Η αγόρευση της εισαγγελέως βρίσκεται σε εξέλιξη και η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη.
Εthnos.gr