29/06/202309:31

Ναυάγιο Titan: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια του υποβρυχίου

Συνεχίζεται η ανάσυρση συντριμμιών από το υποβρύχιο Titan που βυθίστηκε στον Ατλαντικό, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρασύροντας στον θάνατο πέντε ανθρώπους.

Ανάμεσα στα συντρίμμια οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι βρίσκονται και ανθρώπινα λείψανα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή  και για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταφερθούν για ειδικές αναλύσεις.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν φαινόταν ένα κομμάτι της πλάκας του κύτους που ξεφορτώθηκε στο Horizon Arctic, το σκάφος που έψαχνε στον πυθμένα του ωκεανού για το βαθυσκάφος.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια από το υποβρύχιο. Ανάμεσά τους ένα μεγάλο, λευκό τμήμα καμπυλωτού μετάλλου, ένα αντικείμενο γεμάτο καλώδια άλλα και μηχανικά μέρη του υποβρυχίου.

Το τέλος των ερευνών

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι το υποβρύχιο είχε υποστεί μια «καταστροφική έκρηξη» και στόχος των Αρχών είναι να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην ενδόρρηξη του Titan ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα μελλοντικά.

Όπως σημειώνει το in.gr το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, μέσω ενός απόρρητου συστήματος που διαθέτει, είχε «ακούσει» την έκρηξη του βαθυσκάφους και παρόλα αυτά δεν ειδοποίησε την αμερικανική ακτοφυλακή προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το σύστημα ανίχνευσης που διαθέτει.

Σύμφωνα με το business insider, το σύστημα αυτό είναι πιθανότατα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβρύχιας Επιτήρησης (IUSS), ένα τμήμα του οποίου «ακούει» την υποθαλάσσια δραστηριότητα εδώ και δεκαετίες.

in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα