Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με την Υφυπουργό Ενέργειας για τα προβλήματα των ΤΟΕΒ της Ηλείας
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Επικοινωνία με την Υφυπουργό Ενέργειας για τα προβλήματα των ΤΟΕΒ της Ηλείας
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ της Ηλείας, με κυρίαρχο αυτό των παλιών οφειλών προς την ΔΕΗ που παραμένουν σε εκκρεμότητα, έθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε επικοινωνία που είχε με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου.
Η κα. Αυγερινοπούλου εξέθεσε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της Ηλείας, όπως αυτή της μεταφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τους προέδρους των ΤΟΕΒ, και ζήτησε την προτεραιοποίηση εξέτασής τους, καθώς όπως τόνισε, χρίζουν άμεσης και οριστικής διευθέτησης.
Η Υφυπουργός, η οποία γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, άκουσε με ενδιαφέρον το αίτημα της Βουλευτού και τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί το θέμα συνολικά και θα τεθεί σε νεότερη βάση, με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια την Ηλεία Βουλευτή η οποία μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, είχε προκαλέσει εκτεταμένη και ουσιαστική σύσκεψη με τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, για τα ζητήματα που απασχολούν τους Τ.Ο.Ε.Β. Ν. Ηλείας. Στην σύσκεψη είχαν συμμετάσχει και οι Πρόεδροι των Οργανισμών, θέτοντας τα θέματα που τους απασχολούν, με κυρίαρχο αυτό των οφειλών, καθώς τα αγροτικά προϊόντα της Ηλειακής γης καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της συνολικής αγροτικής παραγωγής της χώρας και ως εκ τούτου, η απρόσκοπτη παροχή ενέργειας και ύδατος, δεν είναι μόνο τοπικό ζήτημα, αλλά και εθνικό, όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά η κα. Αυγερινοπούλου και θα πρέπει να υπάρξουν μόνιμες λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω των ΑΠΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, είχε συζητηθεί η ανάγκη περαιτέρω προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) με στόχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Εντός αυτού του πλαισίου είχε προταθεί να υποστηριχθεί περαιτέρω η ενεργειακή αυτονομία των αντλιοστασίων με έργα, όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή ή στον περιβάλλοντα χώρο και η δυνατότητα αυτοπαραγωγής, κάτι που υιοθετήθηκε και με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ και άλλες περιβαλλοντικές διατάξεις» για την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.