11/07/202314:39

Πύργος: Ενα βήμα πριν τη δημοπράτηση το έργου αξιοποίησης των παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ… Σημαντική εξέλιξη για να στεγαστεί εκεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους!

Ανακοινώθηκε χθες απο τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας η εξέλιξη σχετικά με τον σχεδιασμό της ΠΔΕ για αξιοποίηση των παλαιών κτιρίων-αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο ώστε μετά την υλοποίηση των αναγκαίων έργων να στεγαστεί εκεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους!

Πρόκειται για την έκδοση της άδειας δόμησης, ώστε το Φεστιβάλ, να αποκτήσει -μετά από αγώνα πολλών ετών- το δικό του «σπίτι» καθώς στον σχεδιασμό της ΠΔΕ είναι η αξιοποίηση των παλαιών κτιρίων-αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο όπου θα δημιουργηθεί ένας Πολυχώρος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, καθώς και λειτουργίας Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας και θα στεγάζονται όλες οι δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας:

  • “ Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση του ΑΣΟ.
  • Ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις και εκδόθηκε η άδεια Δόμησης, η οποία «ανοίγει» τον δρόμο για τη δημιουργία του Πολυχώρου Πολιτισμού & Εκπαίδευσης, που θα στεγάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.
  • Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΔΕ και του Δ. Πύργου, καθώς και την ΕΦΑ Ηλείας και την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων για την πολύτιμη συνδρομή τους.”

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο 2022, παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, από την αρχιτέκτονα – μηχανικό, Γεωργία Φιλιπποπούλου, στην οποία περιλαμβάνονταν όλες οι λεπτομέρειες της αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΑΣΟ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα