28/07/202308:20

Με επιτυχία, η εκδρομή του Θερινού Σχολείου Στρεφίου στην Αρχ. Ολυμπία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Θερινού Σχολείου Στρεφίου στην Αρχαία Ολυμπία στις 27/07/2023. Πρώτος σταθμός ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, τα παιδιά πήραν μέρος στο πρόγραμμα

Τα Παιδία Παίζει

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδία Παίζει» βασίζεται στις θεωρητικές κατακτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής, επιδιώκει την γνωριμία του μαθητή με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια και έχει ως στόχο να βοηθήσει το μαθητικό κοινό να αναπτύξει την ατομική του πρωτοβουλία, να αλληλεπιδράσει, να εξασκηθεί μέσω διαφόρων δεξιοτήτων, να γνωρίσει τις ικανότητές του, να εκφραστεί μέσω της συμμετοχής αλλά και της δημιουργίας και να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση.

 

Επόμενος σταθμός το Μουσείο Αρχιμήδη

Το μουσείο Αρχιμήδη αποτελεί ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική τεχνολογία της εποχής του. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά.
Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Μουσείου Αρχιμήδη, τα παιδιά γνώρισαν τα μοναδικά εκθέματα και την τεχνολογία εκείνης της εποχής.

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, τον κ. Κοτσανά και το Μουσείο Αρχιμήδη, το ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Ανδρέα Δημητρόπουλου και τον κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, επιστήμονα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, χωρίς την συνεργασία των οποίων, θα ήταν αδύνατη αυτή η εκδρομή.

* Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα