02/08/202318:47

Τιτάνας ο Πυργιώτης Αρίωνας Κολιτσόπουλος- Παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης Κ17 στην Κωνσταντινούπολη- Κέρδισε το χρυσο μετάλλιο κερδίζοντας στο τελικό τον Ιρανό αντιπαλό του- Η δήλωση του Αντιπριφερειάρχη Δημήτρη Νικολακόπουλου και του Δήμου Πύργου (Photo)

 

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης Κ17 ο Πύργιος Αρίωνας Κολιτσόπουλος!

Το χρυσό μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάλης Κ17 που διεξάγεται στην Τουρκία κατέκτησε μετά τη νίκη του και στον τελικό ο Πύργιος αθλητής μας Αρίωνας Κολιτσόπουλος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που μάγεψε, για μία ακόμη φορά με τις εμφανίσεις του πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 71κ. (έχοντας ήδη εξασφαλίσει την θέση του στο βάθρο). Επικρατώντας στο μεγάλο τελικό με 6-5 και μετά από έναν ακόμα πολύ δυνατό αγώνα (επί του Αμπντουραχμάν Αμπντουλκαντίροφ που κατάγεται από τη Ρωσία).

Ο Κολιτσόπουλος του «Τιτάνα Πύργου» ήταν για μία ακόμη διοργάνωση ασυναγώνιστος! Αναμφίβολα είναι ήδη μαθημένος στις επιτυχίες, αλλά στις παλαίστρες της Τουρκίας έγραψε την πιο χρυσή, μέχρι την επόμενη, στιγμή στην καριέρα του.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, στα 16 του, έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στην Ελληνορωμαϊκή!

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου για το Χρυσό Μετάλλιο του Αρίωνα Κολιτσόπουλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης.
«Ο Πύργος, η Ηλεία, απέκτησε τον δικό της Τιτάνα!»

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την τεράστια επιτυχία του 17χρονου Αρίωνα σε μια διοργάνωση όπως είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το νεαρό της ηλικίας του υπόσχεται πάρα πολλά για το μέλλον και νιώθω βέβαιος ότι μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα ευχάριστες στιγμές και μια πραγματικά λαμπρή πορεία!


Τα τελευταία χρόνιά έζησα από πολύ κοντά τον Αρίωνα, ο πατέρας του οποίου, Αλέξης Κολιτσόπουλος είναι στενός μου συνεργάτης. Παρακολούθησα από κοντά την τεράστια προσπάθεια του…
Θεωρώ πως το χρυσό μετάλλιο αποτελεί την επιβράβευση για το πάθος που δείχνει αγωνιζόμενος, σε συνδυασμό με τον θαυμάσιο χαρακτήρα και το ήθος του.
Ο Πύργος, η Ηλεία, απέκτησε τον δικό της Τιτάνα!»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα