04/08/202314:25

N. Κοροβέσης: Παραδοσιακές & λαϊκές βραδιές σε Σπιάντζα, Ανεμοχώρι και Γούμερο- “Η Φλόγα Πολιτισμού της ΠΔΕ στο πλευρό των τοπικών συλλόγων συνδιοργανώνει εθιμικά πανηγύρια των χωριών μας

N. Κοροβέσης: “Η Φλόγα Πολιτισμού στο πλευρό των τοπικών συλλόγων συνδιοργανώνει εθιμικά πανηγύρια των χωριών μας
Παραδοσιακές & λαϊκές βραδιές σε Σπιάντζα, Ανεμοχώρι και Γούμερο

Ο Αύγουστους θεωρείται ως κατεξοχήν μήνας των εθιμικών πανηγυριών στα χωριά όπου οι τοπικές κοινότητες αναβιώνουν με τον τρόπο αυτό τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας με αναφορά την λαϊκή μας παράδοση. Ο κόσμος στις Τ.Κ της Ηλείας αλλά και οι ετεροδημότες, περιμένουν με ανυπομονησία το τοπικό τους πανηγύρι που είναι και καλή ευκαιρία να δώσουν ξανά ζωή στα ξεχασμένα χωριά της υπαίθρου.

Πρωτεργάτες και διοργανωτές όπως πάντα οι τοπικοί σύλλογοι που φέτος με την ‘Φλόγα Πολιτισμού” της Περιφέρειας βρήκαν έναν πολύ καλό “σύμμαχο” να στηρίξει τις προσπάθειές τους. Το προσεχές διήμερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει μαζί με τους κατά τόπους συλλόγους τις εξής εκδηλώσεις:

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του για τον εορτασμό του Σωτήρος στο ομώνυμο εκκλησάκι της Σπιάντζας, συνδιοργανώνει με την στήριξη του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δύο λαϊκές βραδιές με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο. Το Σάββατο το βράδυ στις 10.30 μουσική βραδιά και παραδοσιακό γλέντι με το Λαϊκό δίφωνο, την Κωνσταντίνα Νικολούτζου, τον Πάνο Βαβίλη και τον Δημήτρη Χασομέρη με τον Κώστα Τσαρούχα στο κλαρίνο.

Την Κυριακή το βράδυ, ανήμερα του Σωτήρος, επίσης στις 10.30 το βράδυ το συγκρότημα “Λαϊκά Μονοπάτια” θα απογειώσουν το κέφι. Μουσικοχορευτική βραδιά θα πραγματοποιηθεί επίσης το Σάββατο το βράδυ παραμονή του Σωτήρος στο Ανεμοχώρι στις 9.30 μμ, στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμοχωρίου “Άγιος Γεώργιος” με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος, Παρασκευή βράδυ 4 Αυγουστου, στο Γούμερο, πραγματοποιείται η εκδήλωση «Η ελληνική παράδοση στο Γούμερο » που ήταν προγραμματισμένη για τις 26/07/2023 και αναβλήθηκε τότε λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο των άτυχων πιλότων του καναντέρ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα