14/08/202311:27

Ν. Κοροβέσης: «Η Περιφέρεια δίνει το στίγμα της σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις και γιορτάζει μαζί με τους ετεροδημότες μας» (photos)

Ν. Κοροβέσης: « Η Περιφέρεια δίνει το στίγμα της σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις και γιορτάζει μαζί με τους ετεροδημότες μας»- Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και όλη η Ηλεία γιορτάζει σε πόλεις & χωριά

Το στίγμα της έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το τριήμεροΠαρασκευής και Σαββατοκύριακου στις διάφορες εκδηλώσεις, λαϊκέςβραδιές και εθιμικά πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία μετην συνδιοργάνωση του τομέα Πολιτισμού.

Στην Λευκή Νύχτα τουΠύργου, στην Ρεμπέτικη βραδιά στα Λεχαινά, στο Περιστέρι δήμουΗλιδας στις χορευτικές επιδείξεις ελληνικού κινηματογράφου από τοχορευτικό τμήμα του Συλλόγου Περιστερίου, στο τοπικό γλέντι στοΧάβαρι, στα Σαβάλια, στα Διάσελα , στην Αρχαία Πίσα, στο Ανδρώνι κ.αστηρίζοντας την προσπάθεια των τοπικών συλλόγων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσηςπαρευρέθηκε σε αρκετές από την παραπάνω εκδηλώσεις πουπραγματοποιήθηκαν με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως στην «Λευκή Νύχτα» στον Πύργο, στην μεγάλη Γιορτή της πόλης και της τοπικής αγοράς που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου, όπως και στη λαϊκή βραδιά που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός Σαβαλίων στα Σαβάλια όπου έκανε καιχαιρετισμό.

Επίσης έδωσε το «παρών» στην θαυμάσια εκδήλωση τουΕθιμοτυπικού Ομίλου Λεχαινών, στην Ρεμπέτικη βραδιά στην ΠαλαιάΑγορά, μια νοσταλγική εκδήλωση με γνήσια ελληνικά ρεμπέτικατραγούδια από τον Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του.

Το Σάββατοτο βράδυ, ο κ. Κοροβέσης συμμετείχε στο παραδοσιακό γλέντι σταΔιάσελα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διασέλλων με χορούς και τραγούδια που ταυτίζονται με τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας., ενώ σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών» οισυνεργάτες του.

Ο κ. Κοροβέσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι « η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φέτος το καλοκαίρι στο πλαίσιο τωνπολιτιστικών της εκδηλώσεων, δίνει το στίγμα της παντού, σε κάθεγωνιά της Ηλείας, με έμφαση στα χωριά μας, θέλοντας να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων που αγωνίζονται για ναδιατηρήσουν ζωντανές τις τοπικές τους κοινότητες προβάλλοντας την πολιτιστική τους ταυτότητα. Γιατί Ηλεία δεν είναι μόνο ο αστικός της ιστός, είναι τα χωριά της που πρέπει να αποκτήσουν φωνή και λόγο ύπαρξης.

 

Αλλωστε, παραμονές Δεκαπενταύγουστου τα χωριά μας έχουντην τιμητική τους, καθώς επιστρέφουν στον τόπο τους οι ετεροδημότεςγια να γιορτάσουν την Παναγιά μας με τις οικογένειές τους και θέλουμενα τιμήσουμε και αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί για βιοποριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους να ζουν μακριά από τοντόπο τους, όμως πάντα θα υπάρχει το νόστιμον ήμαρ, η επιστροφή στηγενέτειρά τους. Καλή Παναγιά σε όλον τον κόσμο και εμείς θα είμαστε πάντα εδώ να στηρίζουμε»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα