16/08/202314:11

“PYRGOS FOOD FESTIVAL 2023”: ‘Έρχεται η μεγάλη γιορτή στο λιμάνι του Κατακόλου! – 18-19 &20 Αυγούστου (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)-  Φαγητό, ποτό, μουσική, live εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών

PYRGOS FOOD FESTIVAL 2023

Έρχεται η μεγάλη γιορτή στο λιμάνι του Κατακόλου!
* 18-19 &20 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
* Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:30 & 17:30 – 23:30

Φαγητό, ποτό, μουσική, live εμφανίσεις, και φυσικά, οι πιο εκλεκτοί γαστρονομικοί θησαυροί του τόπου μας.

Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν το πολυαναμενόμενο 1ο Pyrgos Food Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο λιμάνι του Κατακόλου σε συνδιοργάνωση του Δήμου Πύργου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη της Αγροτοδρατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία από παραδοσιακά, διεθνή και πειραματικά πιάτα, φτιαγμένα από τους κορυφαίους σεφ της περιοχής μας, ενώ θα μπορούν να γευτούν εδέσματα, από τοπικούς παραγωγούς και καλλιεργητές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Για τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δηλώνει:
«Άλλη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο λιμάνι του Κατακόλου. Με καλό φαγητό, μουσική και πολλές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Όλα αυτά, αξιοποιώντας τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, προβάλλοντας προϊόντα της περιοχής μας που θα έχουν ετοιμαστεί από καταξιωμένους σεφ στο μαγευτικό Κατάκολο.
Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε, με εξωστρέφεια τα τοπικά μας προϊόντα, την εικόνα μας, και φυσικά τα τοπικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το τριήμερο 18-20 Αυγούστου το Food Festival για να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες».

Δηλώσεις Θ. Βασιλόπουλου-Κ. Νικολούτσου

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Θοδωρής Βασιλόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε εμπράκτως με μία οικονομική ενίσχυση το food festival και παράλληλα συμμετάσχει και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Ελλάδας με την προώθηση ενός προγράμματος που τρέχουμε στην Περιφέρεια με το παγωτό.

Ως Περιφέρεια έχουμε στείλει προσκλήσεις σε όλα τα μέλη της αγροδιατροφικής σύμπραξης συνολικά στην Περιφέρεια μας, στις επιχειρήσεις αλλά και στους ανθρώπους που συμμετάσχουν σε αυτές τις εκθέσεις, σε καταναλωτές, σε γευσιγνώστες και σε ανθρώπους που προωθούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, ώστε να έρθουν να γνωρίσουν τους μικρούς αυτούς παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Nομού Ηλείας για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο όλα αυτά τα προϊόντα που έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα.

Θα συμμετάσχουν εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν εξειδικευμένα προϊόντα, προϊόντα τα οποία ταιριάζουν και με τον τουρισμό μιας καθώς το Κατάκολο είναι ένα σημείο το οποίο χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο μέσω της κρουαζιέρας και όχι μόνο το επισκέπτονται».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Κωνσταντίνος Νικολούτσος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας:

«Μέσα στο σύνολο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, ιδιαίτερη θέση έχει το food festival το οποίο έχει σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.

Σήμερα που ο τουρισμός ξεφεύγει από το στόχο της μαζικότητας, αναζητούνται δράσεις εμπλουτισμού του τουρισμού με εμπειρίες και εκτιμώ πως η παραπάνω εκδήλωση θα συνεισφέρει σε αυτό. Αξιοσημείωτα είναι και τα καλλιτεχνικά δρώμενα με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του πενταγράμμου, που θα κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή την εκδήλωση αυτή».

Μπορεί να είναι εικόνα ‎2 άτομα και ‎κείμενο που λέει "‎FOOD PYRGOS FEST KATAKOLO PORT 1ST PYRGOS FOOD FESTIVAL 18/08 ΛIMANI ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΙΗΣ 21:00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ PPA kenlingا 1 S n ΧΟΡΗΓΟΙ PAVONE‎"‎‎

Πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων και δράσεων
Από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου, το γραφικό λιμάνι του Κατακόλου, θα «γεμίσει» ζωή με πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "MARINA ΣΑΤΤΙ PYRGOS FOOD FEST OKATAKOLO PORTO ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ENAPEH 21:00"
Αναλυτικά:
* * * Παρασκευή 18 Αυγούστου
10.00 Προσέλευση
17.00 Guest dj Paulos Peskelidis
20.00 Τελετή έναρξης
21.00 Συναυλία με τους Γιάννη Βαρδή – Χάρη Βαρθακούρη
* * * Σάββατο 19 Αυγούστου
10.00 Προσέλευση
10.30 Δεσποσύνες και Ιππότες Kids Corner
17.00 Guest dj Stamatis Paspaliaris
18.00 Παρουσίαση γαστρονομικών πιάτων από τον όμιλο Aldemar
και τον Chef Μανώλη Ρουμπάκη
19.00 Χορευτική επίδειξη από τη σχολή χορού Δήμητρας Μπέρτσου «Shall we dance?”
20.00 Guest dj Ioannis Skartsiaris
21.00 Συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι
* * * Κυριακή 20 Αυγούστου
10.00 Προσέλευση
17. Guest dj Takis Georgiou
18.00 Δραστηριότητες για τα παιδιά Kids Corner
19.00 Οινογνωσία με τοπικά οινοποιεία
20.00 Συνδυασμός κρασιού με φαγητό
21.00 Συναυλία με τους Passepartout

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα