23/11/202111:24

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους- Θεατρικό παιχνίδι με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 

Θεατρικό παιχνίδι με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

 

Για 13η χρονιά, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος συμμετέχει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Στο επίκεντρο κάθε αυτόνομης δράσης φέρνει την παιγνιώδη προβολή του φετινού σήματος του Φεστιβάλ. Μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική και χάρτινους ανακυκλώσιμους κύβους, το σήμα προβάλλεται στις μαθητικές ομάδες μέσα από εκδηλώσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην ψυχαγωγία και στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων δια μέσου του θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. Η πολύχρονη παρουσία της ομάδας που ιδρύθηκε το 1976 αλλά πρωτίστως η συνέπεια και η αφοσίωση με την οποία εργάζεται, την έχει καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητή σε εκατοντάδες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στις δράσεις της όλα αυτά τα χρόνια.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη, ταξίδεψε στην Ηλεία και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ξεκίνησε δυναμικά την επικοινωνία της με μαθητικές ομάδες από το Πύργο και στην συνέχεια στην Αμαλιάδα, την Αρχαία Ολυμπία και τα Κρέστενα.

Στο 6ο δημοτικό σχολείο του Πύργου παρουσιάστηκε τμηματικά σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης το αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία, βασισμένο κυρίως σε κείμενα της Σοφίας Ζαραμπούκα με τον τίτλο 1821 Επανάσταση (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ). Στις ερμηνείες ήταν ο Άλκης Μπακογιάννης και η Ελένη Καλογιάννη.

Παράλληλα οργανώθηκαν στο Πύργο και την Αμαλιάδα δύο εργαστήρια με εκπαιδευτικούς με θέμα: “Προσεγγίζοντας το θεατρικό παιχνίδι”. Ένα τριήμερο που έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου, με την ξεχωριστή εμπειρία η Ομάδα Τέχνης Πάροδος να επικοινωνήσει με τη μαθητική ομάδα του μονοθέσιου σχολείου της ‘Ωλενας.

Οι δράσεις τις επόμενες μέρες θα επεκταθούν σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά σχολεία της Ηλείας καθώς και στο ειδικό γυμνάσιο του Πύργου και θα είναι επικεντρωμένες στη προβολή του 24ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Στην εμψύχωση συμμετέχουν οι Ελένη Καλογιάννη, Ναταλία Βουκελάτου, οι μουσικοί Γιάννης Σφυρής και η Ιώ Λε Μολλέρ, και ο Ηλίας Πίτσικας που έχει και τον συντονισμό της Ομάδας ενώ συνεργασία της Παρόδου θα επεκταθεί και με ομάδα ενεργών μαθητών του Camera Zizaniο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα