15/04/202419:25

Αρχαία Ολυμπία: Με αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας- Αυξημένη και η παρουσία ξένων ΜΜΕ


-Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η παρουσία ξένων ΜΜΕ εδώ βρίσκονται και όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία
Ένα ειδικό πλάνο προκειμένου όλα να εξελιχθούν ομαλά , έχει καταστρώσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της σημερινής Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς θα γίνει έλεγχος σε όλους όσοι θα μπουν στο Αρχαίο Στάδιο και το Ναό της Ηρας, με χρήση ακόμα και μαγνητικών πυλών. Για το σκοπό αυτό, έχουν επιστρατευθεί εκατοντάδες αστυνομικοί, αστυνομικά σκυλιά ενώ ο Στρατός έχει παραχωρήσει σύστημα anti – drone που δεν επιτρέπει καμία ιπτάμενη συσκευή να βρεθεί επάνω από το συγκεκριμένο χώρο.

Η περιοχή έχει ερευνηθεί διεξοδικά, προκειμένου να αποφευχθούν γεγονότα όπως στην Τελετή Αφής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» όταν ακτιβιστές είχαν μπει στο χώρο τρεις ημέρες πριν, κανείς δεν τους αντιλήφθηκε και διαμαρτυρήθηκαν για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.
Η πρόβλεψη του καιρού αναφέρει συννεφιά , ωστόσο έχει ήδη κρατηθεί η Φλόγα που άναψε από την Πρόβα, ώστε στην περίπτωση που τα σύννεφα κρύψουν τον ήλιο, να υπάρχει εναλλακτική λύση.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η παρουσία ξένων ΜΜΕ που θα προβάλλουν ανάλογα την Τελετή Αφής. Εκτός από τους Γάλλους που δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών στο Παρίσι, έχουν ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία, όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως Reuters, Αssociated Press, Getty, Agence France-Presse, Χinhua, τα οποία θα κάνουν ζωντανές συνδέσεις όπως και το CNN International.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα