27/04/202413:39

2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Κατέκτησε το 2ο βραβείο από τη συμμετοχή του Σχολείου στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό LinquaART.eu στην Πολωνία

Η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αδαμοπούλου Ζέτα και με μαθήτρια τη Χριστούλα-Παναγιώτα Λίχα, στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό LinquaART.eu που πραγματοποιήθηκε στο Wodzislaw Slaski της Πολωνίας με θέμα: «Proverbs are the wisdom of nations. Show your country to the world», τους χάρισε το 2ο Βραβείο.

Η εργασία τους με τίτλο «Θέρος, τρύγος, πόλεμος» ταξίδεψε την κορινθιακή σταφίδα, τον μικρό «μαύρο θησαυρό» της Ηλείας, σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή, ως συλλέκτες αναμνήσεων, ανέσυραν από την αχλή του χρόνου, ανέδειξαν και αποτύπωσαν σε δοκίμιο και εικόνες από την αγροτική ζωή οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές του τόπου μας.

Ο διαγωνισμός αυτός «χτίζει» γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας καθώς δίνει φωνή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη να εμπνευστούν από τον πολιτισμό κάθε χώρας, να γκρεμίσουν τα σύνορα, να γνωριστούν μεταξύ τους και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Η κ. Αδαμοπούλου με τη μαθήτριά της θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την κ. Βoqumila Swierkot και τους συνεργάτες της για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού, τη θερμή τους υποδοχή και φιλοξενία σε μια πόλη βγαλμένη από τα παραμύθια.

Δήλωσαν μάλιστα ότι θα κρατήσουν το Βραβείο και τους καινούριους φίλους στην καρδιά τους, με την ελπίδα πως θα συναντηθούν και πάλι σύντομα!

2o dimotiko polonia diag 2
2o dimotiko polonia diag 3

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα