22/06/201923:55

Κώστας Τζαβάρας από το Βούναργο: «Να απαιτήσουμε ο σιδηρόδρομος να φτάσει μέχρι τον Πύργο»

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του βουλευτή Ηλείας και πρ. υπουργού Κώστα Τζαβάρα στο Βούναργο
«Να απαιτήσουμε ο σιδηρόδρομος να φτάσει μέχρι τον Πύργο»

«Δέχομαι παράπονα από καρπουζοπαραγωγούς για αδυναμία προώθησης του προϊόντος, λόγω περιορισμένης δυνατότητας χρήσης μεγάλων μεταφορικών μέσων» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής

Η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Ηλεία, με στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά και πρωτίστως των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά τη συνάντηση που είχε προχθές ο βουλευτής και πρ. υπουργός Κώστας Τζαβάρας, με κατοίκους και φορείς του πρώην δήμου Ιάρδανου.

Μιλώντας σε ένα μεγάλο ακροατήριο στην πλατεία Βουνάργου, ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε αρχικά στο μείζον θέμα των συγκοινωνιών από και προς την Ηλεία, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος Πατρών-Πύργου-Ολυμπίας θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Ωστόσο εκεί που εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα των μεταφορών, ήταν και η προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου να φτάσει ο σιδηρόδρομος μέχρι τον Πύργο, μετά και τα παράπονα που όπως είπε δέχεται από καρπουζοπαραγωγούς για αδυναμία προώθησης του προϊόντος αυτήν την περίοδο, από το γεγονός ότι υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα χρήσης μεγάλων μεταφορικών μέσων (νταλικών κλπ), τα οποία για την Ιταλία είχαν ορισμένη χωρητικότητα στα πλοία και δεν μπορούσε να υπάρξει εξυπηρέτηση των παραγωγών.

«Γι’ αυτό θα πρέπει και μόνο για χάρη της εξαγωγής των αγροτικών προϊόντων , να απαιτήσουμε ο σιδηρόδρομος να φτάσει μέχρι τον Πύργο, γιατί μέσω του τρένου μπορούν να φτάνουν τα προϊόντα από τη Βαλκανική, την Κεντρική Ευρώπη, τη Μόσχα , μέχρι και την άλλη άκρη του κόσμου» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας.

Επίσης ο πρώην υπουργός έθεσε ξανά το σημαντικό θέμα των αρδευτικών δικτύων που απασχολεί τους αγρότες του Νομού, αναφέροντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί τρόπος ώστε αυτά να λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά φράγματα, τα οποία και δεν θα επιβαρύνουν με χρέη τους αγρότες στη ΔΕΗ, που κάθε φορά απειλεί ότι θα τους κόψει το ρεύμα και μάλιστα μεσούσης της αρδευτικής περιόδου.

Αναφέρθηκε εξάλλου και στο πολύ σοβαρό το θέμα της κλιματικής αλλαγής και στην ανάγκη προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση στους πληγέντες παραγωγούς, για τα φαινόμενα που προέρχονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία όσο ποτέ η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Ακόμα χαρακτήρισε ως απολύτως αναγκαία τη μείωση της φορολογίας στα αγροτικά προϊόντα, στο ΦΠΑ και στα εφόδια, ενώ αναφορά έκανε και στο ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων, τονίζοντας ότι αυτή προέχει προκειμένου να εξασφαλίσει τις βάσεις για μια ελεύθερη ζωή που θα βασίζεται στην έλλειψη του φόβου.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από πολλούς κατοίκους της περιοχής του πρ. δήμου Ιάρδανου, οι οποίοι δεν έκρυψαν την εκτίμηση αλλά και τις προσδοκίες που έχουν στο πρόσωπο του βουλευτή Ηλείας, για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που τους απασχολούν κατά την καθημερινότητά τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα