23/04/202410:45

3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Απονομή του «Βραβείου του πιο καινοτόμου έργου» στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια (Photos)

Το «Βραβείο του πιο καινοτόμου έργου» (Premio a la obra mas innovadora) απέσπασε το σχολείο μας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας, για την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Ειδικότερα, η ταινία μας είχε αρχικά επιλεχθεί ανάμεσα σε 350 συμμετοχές από 35 χώρες προκειμένου να διαγωνιστεί, κατορθώνοντας τελικά να αποσπάσει ένα από τα βραβεία. Ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής, δύο μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, παραβρέθηκαν από τις 18 Απριλίου έως τις 20 Απριλίου 2024 σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ καθώς και στην φαντασμαγορική τελετή απονομής.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι μαθητές μας παρακολούθησαν τις προβολές (screenings) των επιλεγμένων ταινιών, συμμετείχαν σε κινηματογραφικά εργαστήρια και αλληλεπίδρασαν δημιουργικά με μαθητές άλλων χωρών. Αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήριο γραφής σεναρίου (masterclass) καθώς και σε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές καθώς και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την προώθηση και την τόνωση της δημιουργικότητας των μαθητών μέσω της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.Ως εκ τούτου, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε:

 Το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, για την πραγματοποίηση του κινηματογραφικού εργαστηρίου που οδήγησε στην δημιουργία της ταινίας μας.

 Τον συντονιστή του εργαστηρίου, κύριο Ηλία Φλωράκη, για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη που είχαμε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την υλοποίηση του εργαστηρίου.

 Τον Δήμο Ηλιδας και την Σχολική Επιτροπή Β’/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ήλιδας για την οικονομική υποστήριξη που κατέβαλε στο σχολείο μας αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης στην Ισπανία.

 Τους συμμετέχοντες μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δημιούργησαν την ταινία αυτή που οδήγησε σε αυτήν την σημαντική διάκριση: ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΕΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΧΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΤΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΣΟΥΛΑ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΕΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα