06/04/202410:53

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση στο σχολείο για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα φιλοζωίας (Photos)

Εκδήλωση για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα φιλοζωίας στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου

Με την ευκαιρία της καθιέρωσης της 4ης Απριλίου κάθε σχολικού έτους ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου ενημερωτική παρουσίαση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα: «Αδέσποτα: περίθαλψη και αποκατάσταση» από τη φιλοζωική οργάνωση «Αδέσποτες πατούσες Πύργου».

Μέσω της εθελόντριας επικοινωνίας της φιλοζωικής οργάνωσης κ. Νατάσσας Ζουμή, ο Βαλεντίνος, ένας τυφλός πρώην αδέσποτος σκύλος, μας παρουσίασε την ιστορία του. Τι σημαίνει αδέσποτο και ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισής του, η υπεύθυνη κηδεμονία, η υπεύθυνη υιοθεσία, οι εθελοντές, τα καταφύγια και ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.

Επίσης, παρουσιάστηκε εγκεκριμένο πλούσιο ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό και ακολούθησε διαδραστικός διάλογος με τους μαθητές και τις μαθήτριες παρέχοντας τους την ευκαιρία να εκφέρουν την άποψή τους και δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για πιο συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους αυριανούς πολίτες.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ζωγραφιές των μαθητών/τριών σχετικές με τη συγκεκριμένη δράση και ακούστηκαν τραγούδια που αρέσουν στα αγαπημένα κατοικίδιά τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα