30/05/202417:16

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Με επιτυχία το Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης (Photos)

Στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης με κοινωνικό αποτύπωμα με τη συνεργασία του 4ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ Πύργου. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η Διασχολική Συνάντηση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ηλείων μαθητών καθώς στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και αλληλεπίδρασαν μαθητές από σχολεία της Ηλείας, αλλά και μαθητές από δύο σχολεία της Ιταλίας που συνεργάζονται με το 4ο Γυμνάσιο Πύργου στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus.

Όλοι οι μαθητές  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχικότητα στην πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Οι θεματικές που επιλέχθηκαν ήταν συναφείς με την τέχνη, τη φιλία, την ειρήνη, τον πόλεμο, την ενεργοποίηση για τα πολιτικά δρώμενα της Ευρώπης, τη  διαπολιτισμική συνάντηση των λαών, την οικολογία, τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς αγώνες και τις ομορφιές του τόπου μας.

Στόχευση όλων ήταν η   βιωματική σύνδεση των μαθητών/τριών με ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης που δύνανται να προάγουν την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών παράλληλα με την καλλιέργεια του εθελοντισμού για την αντιμετώπιση των παθογενειών που μαστίζουν την ανθρωπότητα.

Στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Πύργου λειτούργησε από την Κοινωνική Υπηρεσία του σχολείου μας κέντρο συγκέντρωσης τροφίμων, ρούχων και άλλων προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά θύματα βίας και πολεμικών συγκρούσεων. Η προσφορά των συμπολιτών μας ήταν συγκινητική και γι’ αυτό η Κοινωνική υπηρεσία του σχολείου μας αποφάσισε να δέχεται ανάλογα προϊόντα μέχρι τις 20 Ιουνίου 2024.

Εκλεκτός καλεσμένος  των εκδηλώσεων μας ήταν ο εξαίρετος σκιτσογράφος κ. Τουμαζάτος Νίκος, ο οποίος συνεπήρε τους μαθητές μας μέσω του καλλιτεχνικού εργαστηρίου  καλλιτεχνικής έκφρασης που διενήργησε στο χώρο του σχολείου μας.

Η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Μουρούτη με την χορευτική ομάδα του σχολείου μας απέδωσε μέσω του χορού τη σύζευξη της νέας γενιάς με την παράδοση και την εκφραστική δυναμική της τέχνης του χορού.

Παράλληλες δράσεις που λειτούργησαν στο σχολείο μας ήταν η αξιοποίηση της λογοτεχνίας, της μουσικής και της ζωγραφικής για να αναδειχθεί η ομορφιά της φιλίας και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών σε αντιδιαστολή με την ολέθρια επίδραση του πολέμου στη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και ως διαχρονικό φαινόμενο.

Επιπλέον, οι μαθητές μας παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους που υλοποίησαν στο πλαίσιο μιας διαθεματικής προσέγγισης του μαθήματος της τεχνολογίας με την καθοδήγηση της κ. Καρασάββα, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να αξιοποιήσουν τη γνώση της τεχνολογίας σε συναρμογή με την καλαισθησία της τέχνης.

Η οικολογική συνείδηση των μαθητών καλλιεργήθηκε μέσω της παρουσίασης των αφισών που φιλοτέχνησαν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της κ. Τριχιά, η οποία μέσω ερευνητικών εργασιών βοήθησε τους μαθητές να αποτυπώσουν σε ηλεκτρονική και στη συνέχεια σε έντυπη μορφή τα πορίσματα των ερευνών που ανέλαβαν και να προτείνουν λύσεις για την εδραίωση ενός οικολογικού τρόπου λειτουργίας των μαθητών του σχολείου μας σε επίπεδο σχολικής και κοινωνικής ζωής.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το μουσικό σχήμα του 3ου Λυκείου Πύργου με τους μαθητές Πόθο Γιώργο και Στεφανίδη Παύλο που  γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους και ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο πως η νέα γενιά στηρίζει την τέχνη της μουσικής με συνέπεια, αξιοπρέπεια και ποιότητα!

Αντίστοιχα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν και το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Πύργου με την καθοδήγηση της κ. Κρεστενίτη  σχετικά με την ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτικής ενεργοποίησης και παρακίνησης για τη συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στους διοργανωτές καθηγητές! Ευχόμαστε ολόψυχα στο μέλλον να οργανωθούν συλλογικές διασχολικές δράσεις που θα αναδεικνύουν το δυναμισμό της νέας γενιάς του τόπου μας και θα αποτελούν αφορμή για την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων σε ζητήματα τέχνης, αρμονικής συνύπαρξης και επαφής με τον πολιτισμό στις ποικίλες εκφάνσεις του.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και δια βίου Μάθησης, κ. Κόρδα, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας, κ. Τερζή και την Σύμβουλο Εκπαίδευσης φιλολόγων ν. Ηλείας, κ. Νικολετσέα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αλλά και σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχικότητα τους στο όραμά μας!

4o gumnasio math fest 2
4o gumnasio math fest 3
4o gumnasio math fest 4
4o gumnasio math fest 5
4o gumnasio math fest 6

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα