28/06/201917:24

Μιχ. Κατρίνης: Η τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας μέσα από την κρουαζιέρα και τη μετατροπή του Κατάκολου σε home port

Στις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας, μέσα από την κρουαζιέρα και το θαλάσσιο τουρισμό, αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Επισήμανε ότι η Ηλεία διαθέτει το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο για να αποτελέσει προορισμό για την κρουαζιέρα με άξονα την Αρχαία Ολυμπία.

Η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Κατάκολο , μπορούν να μετατρέψουν το λιμάνι σε home port για την κρουαζιέρα .

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι το 2018 ήρθαν στο Κατάκολο 50 κρουαζιερόπλοια λιγότερα ενώ υπήρχε μείωση επιβατών κατά 100.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων.

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε:

»Η ένταξη της Ηλείας στο χάρτη των τουριστικών προορισμών μπορεί να γίνει μέσα από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Το λιμάνι του Κατάκολου μπορεί να γίνει home port για την κρουαζιέρα, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ευρείας τουριστικής ανάπτυξης, αφού εκτός από την αναβάθμιση των υπηρεσιών του λιμανιού θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακές και τουριστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Ηome Ρort σημαίνει λιμάνι αφετηρίας και τερματισμού μιας κρουαζιέρας, σημαίνει ότι κάθε επιβάτης ενός κρουαζιεροπλοίου , που θα διανυκτερεύσει εδώ, θα δαπανήσει 200 ευρώ κατά μέσο όρο, που θα διαχυθούν σε όλη την τοπική οικονομία.»

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης το μήνυμα του για Αλλαγή Γενιάς για την Ηλεία, συνδέεται και με την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου του τόπου μας, που μπορεί να επενδύσει στην τουριστική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα