23/07/202018:07

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και οι οικισμοί Δράσσα και Ρυτό

O δήμαρχος Κορινθίων ζήτησε από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – «Η κατάσταση δεν ελέγχεται» τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Εκτός ελέγχου για δεύτερη μέρα είναι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. To απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης  και για το Ρυτό Κορινθίας.

Στην εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσσα, προχώρησαν, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές στην Κορινθία, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, ζήτησε από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

5119537
5119508
5119558
5119550
5119543
fotia-kexries-5
kexries-fwtia__5_
Όπως, επίσης, επεσήμανε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Από χθες, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί SiemensΓαλατάκι και το χωριό Αθίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hlektra.gr, οι Αρχές διέταξαν και την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό.

Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο Aριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι και πάλι ισχυροί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

kexries-fwtia__4_
kexries-fwtia__3_

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα