12/03/202421:06

6η ΥΠΕ: Σχέδιο ασφάλειας στο Πατρινό Καρναβάλι- Για πρώτη φορά στο υπαίθριο ιατρείο και ψυχολόγος για τις κρίσεις πανικού

Στην ημερίδα με θέμα “Δίχτυ Ασφαλείας στο Καρναβάλι” παραβρέθηκε, καλεσμένος ως ομιλητής ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την εφημερίδα “Γνώμη” το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα.

“Η 6η ΥΠΕ, συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε πέρσι”, τόνισε αρχικά στην ομιλία του ο κ. Καρβέλης, αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – παράρτημα Πάτρας και το πλαίσιο υγειονομικής κάλυψης που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πέρσι το τριήμερο του Καρναβαλιού, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, επανέλαβε το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός υπαίθριου τμήματος επειγόντων περιστατικών στην καρδιά της πόλης, στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου Α’. Εκεί, θα βρίσκονται εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Πάτρας και επαγγελματίες υγείας, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές.

Για πρώτη φορά μάλιστα, με πρωτοβουλία του κ. Καρβέλη στο υπαίθριο ιατρείο θα βρίσκεται ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός. “Έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά κρίσης πανικού, όχι μόνο από τους συμμετέχοντας στις καρναβαλικές παρελάσεις αλλά και σε όσους παρακολουθούν, ενδεχομένως από τον μεγάλο συνωστισμό. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι φέτος, να αντιμετωπίσουμε και αυτά τα έκτακτα περιστατικά, επί τόπου με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας”, εξήγησε ο κ. Καρβέλης.

“Φέτος φημολογείται ότι η συμμετοχή στα γκρουπ και η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε έκτακτο περιστατικό. Για την καλύτερη οργάνωση του υπαίθριου υγειονομικού σταθμού θα παραχωρηθεί από την 6 η ΥΠΕ κατάλληλο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμός π.χ. απινιδωτές, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που θα απευθυνθούν στους υγειονομικούς μας για βοήθεια”, συμπλήρωσε ο κ. Καρβέλης.

Τέλος, το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ, όπως ανέφερε ο Διοικητής στην ημερίδα, περιλαμβάνει και φέτος ταυτόχρονη εφημέρευση και ετοιμότητα, στα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομειακών μονάδων, «Άγιος Ανδρέας» και Πανεπιστημιακό Πάτρας, ενώ σε δωδεκάωρη λειτουργία θα τεθεί και τις δύο ημέρες το Κέντρο Υγείας βορείου Τομέα Πατρών (πρώην ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 24:00. Στη διάθεσή του θα βρίσκεται και το νέο ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε πρόσφατα στην 6η ΥΠΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα